Програмата за хуманитарна помощ на Американското посолство бе представена в Добрич

26.02.2014 г. 15:56:00 ч.
/
Програмата за хуманитарна помощ на Американското посолство бе представена в Добрич
Програмата за хуманитарна помощ на Американското посолство в София бе презентирана днес в Добрич, в присъствието на областните управители на Добрич и Варна Недко Марчев и Иван Великов и заместниците на техните колеги от Търговище и Шумен. От американска страна Програмата бе представена от п.п. Анди Роу и от координатора на Програмата Весела Терзиева.
Програмата за хуманитарна помощ на посолството на САЩ се изпълнява от 1996 г. Тя дава възможност да бъдат популяризирани възможностите за кандидатстване, финансиране и реализация на проекти с хуманитарна насоченост на територията на България. От 2010 година насам американското правителства е инвестирало в България малко над 2 млн. долара в 33 проекта. Финансирането се получава от Държавна агенция за подпомагане на гражданите в случай на бедствия, която се намира във Вашингтон. Проектите биват два подвида- т.н. самостоятелни хуманитарни проекти, свързани с построяването или ремонта на общински или държавни сгради от рода на училища, детски градини, клиники и др., които са на стойност между 10 000 и 450 000 долара. Финансирането се осигурява от американското правителство, но изпълнението на проекта се поверява на българска фирма, като тя получава заплащането си директно от американската агенция. През 2015 година американското посолство ще поиска финансирането на 10 такива проекта, чието одобрение предстои. Вторият подтип проекти са свързани с хуманитарно подпомагане на населението, като те се извършват съвместно от американски и български военнослужещи по време на съвместни учения на наша територия. Тези проекти са по-малки и финансирането при тях е в рамките на 10 000 до 25 000 долара, а ремонта се извършва в рамките на 2 до 3 седмици. Не се финансира построяването на затвори, интернет-кафета, пътна инфраструктура, поддръжка на радио и телевизионни станции, сгради с религиозен характер, спортни комплекси, оборудване и техника и заплати на администрация. Задължително условие е, проектите да са написани на английски език, като за 2015 год. те следва да са представени в американското посолство до 1 април.


Коментирайте
Подобни новини
С 974 лв. средна заплата област Добрич е на 15-о място в България
С 974 лв. средна заплата област Добрич е на 15-о място в България
Заменят  линоловия  с олеинов  слънгоглед . От Кортева Агрисайънс са категорични, че новият хибрид не е  конюнктурна стока, която след 2 г.ще фалира (ВИДЕО)
Заменят линоловия с олеинов слънгоглед . От Кортева Агрисайънс са категорични, че новият хибрид не е конюнктурна стока, която след 2 г.ще фалира (ВИДЕО)
В Добрич бе открит новият технически център на „Бош Кар Сервиз” (ВИДЕО)
В Добрич бе открит новият технически център на „Бош Кар Сервиз” (ВИДЕО)
Веселин Банковски: Добрич и Северното Черноморие имат потенциал за целогодишен туризъм (ВИДЕО)
Веселин Банковски: Добрич и Северното Черноморие имат потенциал за целогодишен туризъм (ВИДЕО)Яндекс.Метрика