Начало >Добруджа >Общество

Проверени са всички 67 моста в областта, текат ремонти по пътната мрежа

09.10.2019 г. 11:58:22 ч.
/
Проверени са всички 67 моста в областта, текат ремонти по пътната мрежа
На територията на област Добрич има 67 мостови съоръжения. Периодично се провеждат обследвания с оглед планиране на средства за ремонта им. При инспекцията на мостовите съоръжения през септември се установи, че няма нерегламентирано използване на пространствата под мостовете и прилежащия им сервитут за складиране на битови и строителни отпадъци, съобщават от Областно пътно управление в отговор на запитване от МГ „Добруджа“.
ОТ агенция „Пътна инфраструктура“ призовават шофьорите да започнат подготовката на автомобилите си за движение при зимни условия, да не чакат първите минусови температури, и да следят за доброто техническо състояние на превозното средство.         Зимното поддържане и снегопочистване на републиканската пътна мрежа на територията на ОПУ-Добрич стартира с изготвяне на план, който се съгласува с институциите - „Пътна полиция“ и „Пожарна безопасност“. Осигуряват се необходимите материали - сол, пясък и т. н., добавят от ОПУ.
В началото на октомври започна ремонтът на 12 км от третокласния път III-207 Тервел – Честименско, напомнят от ОПУ - Добрич. Участъкът, който се обновява, свързва областите Добрич и Силистра. Преминава през урбанизираната територия на Тервел и е част от околовръстния път на града, продължава към с. Честименско и завършва при границата със съседната област Силистра в посока Алеково. Строителните работи започват тази година и ще продължат през следващата. През тази ще се работи основно на територията на Тервел. Общата инвестиция е близо 9 млн. лв. с ДДС и средствата са от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“.
         Ремонтът на отсечката се изпълнява от пътноподдържащото дружество, с което АПИ има договор за поддържане на републиканските пътищата на територията на област Добрич. Предвидените строителни дейности включват нова асфалтова настилка, бордюри, маркировка и т. н.
         Строителните работи се извършват без спиране на движението. Като шофьорите ще преминават в платното, в което в момента не се работи. Необходимо е да се кара внимателно и да се спазва стриктно пътната сигнализация, тъй като ще се пътува през отсечка в ремонт.
         Текущи ремонтни дейности се изпълняват и на участък от път ІІІ-2904 Кардам – Дуранкулак. Те включват студено изкърпване на пътни настилки с полимермодифицирана битумна емулсия и фракция под налягане. Предприеманите дейности са част от подготовката на пътната инфраструктура за предстоящите зимни месеци.

Коментирайте
Подобни новини
Историята на Добрич оживява в изложба от 129 картички (ВИДЕО)
Историята на Добрич оживява в изложба от 129 картички (ВИДЕО)
Община град Добрич ще предоставя нова социална услуга „Наблюдавано жилище“
Община град Добрич ще предоставя нова социална услуга „Наблюдавано жилище“
Времето на 21 февруари
Времето на 21 февруари
ВМРО предлага създаването на фонд за насърчаване на раждаемостта в Добрич (ВИДЕО)
ВМРО предлага създаването на фонд за насърчаване на раждаемостта в Добрич (ВИДЕО)Яндекс.Метрика