Начало >Добруджа >Общество

Проверките на НАП обхванаха и обекти в Албена

19.06.2017 г. 14:14:44 ч.
/
Проверките на НАП обхванаха и обекти в Албена
 
 Засиленият контрол по Северното Черноморие за спазване на данъчното законодателство обхвана и курортните комплекси Златни пясъци, Албена и крайморската алея във Варна. Нарушенията  се установяват от органите по приходите чрез извършване на контролни покупки, съпоставка на касовата наличност с отчетените обороти, проследяване на  плащанията и отразяването им в касовата книга на обектите. Установените при проверките обороти от продажби се съпоставят с данните получени в НАП чрез дистанционната връзка на фискалните устройства. В късните часове на почивните дни инспектори от „Оперативни проверки“ към варненската териториална дирекция  провериха 27 търговски обекта на първа линия в Златни пясъци, като съставиха 10 акта за административни нарушения. В три магазина за продажба на дрехи, офис за туристически услуги, два магазина за аксесоари и пункт за продажба на сладолед данъчните са установили, че за извършените продажби търговците не издават касови бележки. Освен съставените актове и седемте обекта ще бъдат запечатани за срок до 30 дни. Другите три акта са съставени за установена разлика в касовата наличност и регистрирания на фискалните устройства оборот от продажбите.
В кк Албена варненските данъчни са осъществили контрол в 12 търговски обекта, разположени по централната алея. Магазин за продажба на хранителни стоки ще бъде запечатан, тъй като в него на клиентите не са издавани касови бележки. В други три обекта са съставени актове за разлика в касовата наличност.
На крайбрежната алея в морската столица са извършени 22 проверки на търговски обекти. Съставени са три акта за установяване на административно нарушение-разлика в касовата наличност. По време на проверките са посетени и пет обекта, от които публичните изпълните от териториалната дирекция са иззели парични средства от касите. Става въпрос за три ресторанта и два коктейл бара на крайморската алея, чиито собственици имат просрочени данъчни задължения и отказват да ги погасяват доброволно. Общата сума на иззетите парични средства е в размер на 5000 лева.  
Наблюдението и проверките  на  търговците по Северното Черноморие  продължават. Сигнали за неиздадени касови бележки гражданите могат да  подават на телефона на НАП 0700 18 700 или на имейл infocenter@nra.bg  
Снимка:gradcontent.com

Коментирайте
Подобни новини
В Храм „Свети Георги“ организират молитва към Богородица за празника Златна ябълка
В Храм „Свети Георги“ организират молитва към Богородица за празника Златна ябълка
Нарушено водоподаване в две населени места в община Крушари
Нарушено водоподаване в две населени места в община Крушари
Издигнаха кандидатурата на добричлията Янко Янков за председател на Апелативен съд – Варна
Издигнаха кандидатурата на добричлията Янко Янков за председател на Апелативен съд – Варна
Времето на 20 април
Времето на 20 април



Яндекс.Метрика