Начало >Добруджа >Общество

Първият образователен център по природни науки и математика се откри в СУ „Св. Климент Охридски” (ВИДЕО)

13.10.2017 г. 12:47:50 ч.
/
Първият образователен център по природни науки и математика се откри в СУ „Св. Климент Охридски” (ВИДЕО)
 
Образователен център по природни науки и математика се откри официално днес в СУ „Св.Климент Охридски” в Добрич. Лентата на новата придобивка за учениците и учителите на образователната институция прерязаха  кметът на Добрич Йордан Йорданов, Наталия Митева от Фондация „Америка за България, както и директорът на училището Маргарита Манева. Учениците на училището ще провеждат обучението си по математика, физика, химия и биология в пет нови и модерни кабинета, чиято физическа среда няма нищо общо с традиционния вид  на  учебните стаи. Те са оборудвани с чинове, разположени под формата на дъга, лабораториите са своеобразни острови за експерименти, залага се на интерактивното обучение и други. Целта ни е учениците да почувстват междупредметните връзки, каза за МГ „Добруджа” директорът Маргарита Манева. Целим да променим нещо в образованието. Това е нов подход в който учителят е партньор на учениците и техен медиатор, допълва тя. Образователният център е изграден по проект, финансиран от фондация „Америка за България”. Ресурсът, който получава училището, е в рамките на 150 000 лева. Той е осигурен по Програма „Училище на бъдещето” на фондацията. 25 % е съфинансиране, чрез  благотворителни инициативи и общинска подкрепа в размер на 30 000 лева. Това училище надмина очакванията на фондацията, каза в приветствените си думи  Наталия Митева от фондация „Америка за България”. Финансирането  се отпуска  след тежък конкурс. Имаше прекрасни проектни идеи. Успехът  е продукт на силна защита, допълни още тя.
„Това е първият такъв  център в Добрич, но се надявам, да не е единственият,  защото доказахме, че когато мислим за образованието като местна политика, държавата няма да може да ни помогне в степента, в която искаме. Но тогава, когато мислим за  образованието и за бъдещето, което даваме сега на децата, тогава нещата се получават”, заяви кметът Йордан Йорданов.
 
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Утре ще се проведе открита приемна на кмета в квартал „Балик”
Утре ще се проведе открита приемна на кмета в квартал „Балик”
График на дейностите по водния цикъл за периода 16-22 юли
График на дейностите по водния цикъл за периода 16-22 юли
Прогноза за вторник
Прогноза за вторник
Областният управител  участва в заседание на Оперативния щаб за нормализиране на положението при огнищата на чума
Областният управител участва в заседание на Оперативния щаб за нормализиране на положението при огнищата на чумаЯндекс.Метрика