Начало >Добруджа >Култура

РБ „Дора Габе” обявява Национален конкурс за рисунка, колаж, компютърна рисунка „В света на Дора Габе”

07.02.2018 г. 09:05:17 ч.
/
РБ „Дора Габе”  обявява Национален конкурс за рисунка, колаж, компютърна рисунка „В света на Дора Габе”
Регионална библиотека „Дора Габе” Добрич обявява Национален конкурс за рисунка, колаж, компютърна рисунка на тема „В света на Дора Габе” по повод  130 години от рождението на поетесата Дора Габе (1888-1983). Целите на конкурса са популяризиране творчеството на именитата поетеса, преводачка и общественичка, добруджанката Дора Габе сред децата и младежите, които да пресъздадат своите чувства, настроения и вътрешни изживявания, вдъхновени от произведенията на Дора Габе, както и обогатяване със съдържание на прояви, подкрепящи грамотността, навиците за четене, развитие и изява на творческия талант на подрастващите.
Участниците, които трябва да са от 6 до 18-годишна възраст, ще бъдат разделени в три възрастови категории. Всяка рисунка или колаж следва да бъде оригинална авторска творба, представена на хартия - формат: 35 на 50 см.
Всяка компютърна рисунка следва да бъде оригинална авторска творба, представена на хартиен носител с размер на листа формат А4 – паспартирана с размери 25х35 см. или А3 – паспартирана с размери 50х70 см.
Всеки участник може да представи само една рисунка.
На гърба на всяка рисунка задължително трябва да бъдат изписани четливо: трите имена, точен адрес, възраст, координатите на училището или школата по изобразително изкуство, която посещава участникът, електронна поща или телефон – за връзка и произведениeто на Дора Габе, по което е нарисувана творбата.
Тричленно жури ще определи най-добрите рисунки. Резултатите ще бъдат обявени на сайта www.libdobrich.bg и фейсбук страницата на библиотеката www.facebook.com/libdobrich в навечерието на 1 ноември - Ден на народните будители. Конкурсът ще приключи с откриване на изложба с участващите рисунки и церемония по награждаване на отличените в Регионална библиотека „Дора Габе”.
Отличените участници от трите категории ще получат грамоти, книги и комплекти за рисуване.
Краен срок за изпращане на рисунките: 15-ти октомври 2018 г. Регионална библиотека „Дора Габе”, ул. „Независимост” 7,  гр. Добрич, 9300.
За повече информация:
тел: +359 58 602574, 0893336805
e-mail: pr@libdobrich.bg
Снимка:alef-bg.org

Коментирайте
Подобни новини
Наградиха най-добрите в конкурса за рисунка „Нарисувай доброта” (ВИДЕО)
Наградиха най-добрите в конкурса за рисунка „Нарисувай доброта” (ВИДЕО)
Ученици представят в галерията в Добрич изложба „Нарисувай доброта“
Ученици представят в галерията в Добрич изложба „Нарисувай доброта“
Книга за Левски написа седемдесетгодишният Румен Москов
Книга за Левски написа седемдесетгодишният Румен Москов
Изложба „Плакатите разказват“ в Художествена галерия - Добрич
Изложба „Плакатите разказват“ в Художествена галерия - ДобричЯндекс.Метрика