Реалност: Шейсет на сто от личните лекари са над 55 години

12.10.2017 г. 14:41:19 ч.
/
Реалност: Шейсет на сто от личните лекари са над 55 години
Шейсет на сто от личните лекари са на възраст над 55 години, а средната възраст на медицинските сестри и акушерките е над 53 години.
Това каза зам.-председателят на Българския лекарски съюз д-р Галинка Павлова по време на кръглата маса "Психосоциалните рискове в здравеопазването и взаимодействие с регионални, национални и местни власти в борбата с тях - добри практики и проблеми".
Форумът бе организиран от Федерацията на синдикатите в здравеопазването - КНСБ. Когато системата е недофинансирана, лекари и сестри работят на повече от едно място и са принудени да работят по-дълго, каза Павлова, цитирана от БТА.
Участниците във форума от различни държави посочиха разликите в работното време на лекари и медицински сестри, рисковете на работното им място и условията на труд.
Необходимо е да се повиши информираността за психосоциалните рискове на работещите в сферата на здравеопазването, което ще се постигне чрез комбинация от различни политически инструменти - законодателство, социален диалог, добри практики, корпоративни социални отговорности, икономически стимули, смятат участниците в конференцията.
Те предлагат да се въведат добри практики и разбиране от страна на работодателите за намаляване на стреса, насилието, безпокойството и тормоза на работното място.
Снимка:medicalnews.bg
Източник:Dnes.bg

Коментирайте
Подобни новини
МВР призна, че спад в престъпността май няма
МВР призна, че спад в престъпността май няма
Пенсиите се вдигат с 5,7% от юли 2019 г.
Пенсиите се вдигат с 5,7% от юли 2019 г.
Президентът прати АПК в Конституционния съд
Президентът прати АПК в Конституционния съд
10-годишно дете е било намерено починало в асансьор в Кюстендил
10-годишно дете е било намерено починало в асансьор в КюстендилЯндекс.Метрика