Ремонтните дейности ще наложат ограничаване на достъпа до определени места в парка

10.03.2014 г. 12:08:00 ч.
/
Ремонтните дейности ще наложат ограничаване на достъпа до определени места в парка
Предстои ограничаване на достъпа до определение алеи в градски парк, заяви на оперативката днес зам.кметът Надежда Петкова. Това се налага поради ремонтните дейности, които вървят там. Екипите вече започнаха работа по полагане на новата настилка. Започна изграждането и на алеята до комплекс Лебед, която ще е един от акцентите на реконструкцията. Вече става различима част от „чергата", която се реди в момента. Започва и бетонирането на алеята от розариума до паметника , успоредно на булеварда. Там, именно, постепенно ще се затварят подходите към вътрешността на парка, за да се улесни ремонта. Приключени са дейностите по бетонирането на езерата и реконструкцията на мостовете и започва полагането на плочите и подмяната на осветителните стълбове, а при подходящи метеорологични условия ще започне засаждането на новата растителност, която вече е пристигнала- 200 дървета и 2000 храсти.
В Министерството на младежта и спорта днес ще бъде внесено проектното предложение на председателя на СК Лека атлетика"Добруджа" Минчо Петров за реконструкция на лекоатлетическата зала във връзка с кандидатстването на града за домакин на СП по лека атлетика за хора с увреждания през март 2015 г. Дейностите, на обща стойност 1 834 507 лв., предвиждат ремонт на пистата, на осветлението, изграждане на платформа за хора с увреждания, на сектора за тласкане на гюле и подмяна на голяма част от съоръженията. Съфинансирането от страна на общината е в размер на 10 %".


Коментирайте
Подобни новини
С 974 лв. средна заплата област Добрич е на 15-о място в България
С 974 лв. средна заплата област Добрич е на 15-о място в България
Заменят  линоловия  с олеинов  слънгоглед . От Кортева Агрисайънс са категорични, че новият хибрид не е  конюнктурна стока, която след 2 г.ще фалира (ВИДЕО)
Заменят линоловия с олеинов слънгоглед . От Кортева Агрисайънс са категорични, че новият хибрид не е конюнктурна стока, която след 2 г.ще фалира (ВИДЕО)
В Добрич бе открит новият технически център на „Бош Кар Сервиз” (ВИДЕО)
В Добрич бе открит новият технически център на „Бош Кар Сервиз” (ВИДЕО)
Веселин Банковски: Добрич и Северното Черноморие имат потенциал за целогодишен туризъм (ВИДЕО)
Веселин Банковски: Добрич и Северното Черноморие имат потенциал за целогодишен туризъм (ВИДЕО)Яндекс.Метрика