Руснаците намаляват пиенето на алкохол

17.11.2019 г. 12:49:03 ч.
/
Руснаците намаляват пиенето на алкохол
Ако вярвате на най-новите оценки за най-пиещите страни, тогава руснаците стават все по-осъзнати. Според статистиката консумацията на алкохол там непрекъснато намалява.
Експертът на пазара на алкохол Михаил Смирнов смята, че приетият метод за броене, когато количеството продаден алкохол в страната просто е разделено на броя на жителите, не може да даде адекватен отговор на въпросите: какво, къде, кога и колко.
Той сподели пред РИА Новости: „Реалистично е да се определи колко консумира човек – необходимо е внимателно да се провеждат няколко оценки в различни категории. Средната температура на пациентите в болницата не ни казва нищо. Ако съберете данните от моргата и тези на пациенти с висока температура – ще се окаже, че тя ще е 36.6″.
В света има много рейтинги на пиещите страни и понякога те са много различни, особено в челната петица. Някъде водят Беларус, Украйна, Естония, Чехия и Русия. В други класации това са Литва, Австрия, Франция, Чехия, Люксембург и Латвия. Русия е по-назад. Всичко изглежда като слот машина, в която страните попадат след случаен набор и на случаен принцип.
Британците рядко се появяват на първите места в оценките за консумация на алкохол, но в Европа те имат репутация на отчаяни пияници. Каквито са известните английски футболни фенове, които трезви, навярно едва ли биха гледали футбол. А британските журналисти са сигурни, че самата кралица пие много повече алкохол, отколкото препоръчва британското Министерство на здравеопазването – поне четири коктейла на ден.
Може би убеждението, че в Русия се пие повече от други страни, се е формирало под влияние на съветската пропаганда. В СССР, където, както знаете, нямаше с*кс, наркотици, корупция, пиянството беше признато и почти официално беше обявено за публичен порок номер едно. В СССР домашното производство на алкохол беше преследвано от закона и заплашено със сериозни ефективни присъди
Източник:БГНЕС

Коментирайте
Подобни новини
Протест в Белград срещу връщането на полицейския час
Протест в Белград срещу връщането на полицейския час
Шест седмици блокада на Мелбърн след огромен ръст на заразените
Шест седмици блокада на Мелбърн след огромен ръст на заразените
Самолет, носещ кокаин, се запали на магистрала в Мексико (ВИДЕО)
Самолет, носещ кокаин, се запали на магистрала в Мексико (ВИДЕО)
На Кулата Гърция е регистрирала бум на заразени сърби
На Кулата Гърция е регистрирала бум на заразени сърбиЯндекс.Метрика