С 11 състезатели Добруджа 07 започна подготовка за новия сезон (ВИДЕО)

19.08.2019 г. 13:59:58 ч.
/
С 11 състезатели Добруджа 07 започна подготовка за новия сезон (ВИДЕО)
Добруджа 07 проведе днес своята първа тренировка. На фитнес - заниманията в комплекс "Изида" присъстваха 11 състезатели, сред тях и новопривлечените Иван Станев, Красимир Гайдарски, Иван Петров-Кабата, Пламен Шекерджиев, Йордан Пеев и завърналите се отново в Добрич Димитър Маринков и Жулиен Георгиев. В залата бе и Димитър Матеев, който ще продължи обучението си в Италия, в Пиаченца, но на този етап не е ясно дали и на какво ниво ще играе волейбол. Отсъстваха Теодор Йорданов, който е с нац.отбор до 19 г. на СП в Тунис и Светослав Арнаудов, който ще се включи в тренировъчния процес в началото на септември. Ръководството на отбора води преговори за привличане на още един посрещач.
Подготовката за новия сезон ще премине в Добрич. Старши треньорът Пламен Христов, който е начело на нац.отбор до 19 г. и също е в Тунис,  ще бъде в Добрич на 2 септември.
Ето какво заявиха за МГ "Добруджа":
Димитър Маринков: Имаме хубав отбор, ще има шоу в залата
Отдавна не се е случвало да ми се тренира толкова много. Всички ми се смеят.  Готвим се здраво, по три пъти на ден сме в залата, надявам се да даде резултат. Маринков каза още, че познава всичките си нови съотборници, отбора много му харесва и смята, че годината ще е положителна. Той призна, че не държи да бъде отново капитан, но ако му гласуват това доверие, ще го оправдае, ако ли не - ще изберат този, който най-много заслужава. От здравословна гледна точка се чувства добре, отпочинал е, зареден емоционално.
Първенството ще е доста равностойно, обичайните заподозрени от  първата шестица,  отново ще се бием, заяви  Маринков, допълвайки, че май отново Добруджа 07 ще спори с Монтана и то в борбата за финал.
Посланието му към добричката публика е да напълнят залата, както са го правили винаги. Имаме хубав отбор, ще има шоу в залата. Ако тя се пълни, ще бъде празник за града, за нас и ще е страхотно, завърши посрещачът.

Жулиен Георгиев: Нека препълваме трибуните както винаги е било и да се забавляваме
Жулиен заяви. че се е постарал  да поддържа спортната си форма, след като се завърна от Турция. Чувства се напълно здрав, готов за тренировки. Той ще е основният диагонал на отбора и това предизвикателство определено му допада, защото обича да носи отговорност за своите действия. Това, което е успял да принесе от Турция е, че е станал още по-здравомислещ и концентриран върху работата си. Като един от любимците на добричката публика той пое ангажимент да тренират здраво, да дават всичко от себе си и да радват хората, които гледат волейбол в Добрич. Нека препълваме трибуните както винаги е било и да се забавляваме, всичко друго ще си дойде на мястото, това послание отправи диагоналът към феновете в Добрич.
 
Иван Станев: Знам, че тук всичко е супер, не бе трудно да избера Добрич
Един от най-добрите плеймейкъри, които България е имала - Иван Станев призна, че още по време на предварителните разговори с треньора Пламен Христов е одобрил предложените му условия и не е било много трудно да предпочете Добрич като следваща стъпка в кариерата си. Договорът му е за един сезон. Дали ще бъде капитан зависи от старши треньора и играчите, ако му гласуват това доверие е готов да носи  капитанската лента. Станев познава някои от по-опитните играчи, с по-младите му предстои да се опознаят. Към феновете той се обърна с думите: Да бъдат все така зад отбора, да подкрепят момчетата в трудни моменти, защото в годините са показвали, че са добри в това. Което зависи от нас като работа - ще се опитаме да го покажем по най-професионалния начин. Тази година първенството ще е доста изравнено, а с оглед на това как се окомплектоваха отборите - ще е интересно. Надявам се да сме в челните позиции.

Красимир Гайдарски: Избрах Добруджа 07 защото е отбор с амбиции
Избрах Добруджа 07 защото е отбор с амбиции и го доказва през последните години. Освен това реших да сменя обстановката, заяви централният блокировач. Той пое ангажимент да помага за израстването на младите играчи с опита, който има и уменията, които е натрупал и да е полезен за отбора. До сега в кариерата си, Гайдарски е играл за формации, които са имали големи очаквания за предстоящия сезон, така ще бъде и тук, заяви той и допълни, че се надява на едно наистина добро класиране. Феновете нека да продължават да подкрепят и да са заедно с отбора, както досега, това е голяма помощ за играчите и тима, завърши Красимир Гайдарски.
 
Репортаж на Дана Михайлова и Стефан Калев
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Добруджанско участие на „Странджата“ и тази година
Добруджанско участие на „Странджата“ и тази година
Баскетболът се завърна в Шабла с победа за местния отбор
Баскетболът се завърна в Шабла с победа за местния отбор
ФУТБОЛ: С мач в Добрич започват контролите за „Добруджа“, отборът ще разчита на Станислав Жеков през пролетта
ФУТБОЛ: С мач в Добрич започват контролите за „Добруджа“, отборът ще разчита на Станислав Жеков през пролетта
Тодор Петров - шампион на България с покрит норматив за европейското за юноши
Тодор Петров - шампион на България с покрит норматив за европейското за юношиЯндекс.Метрика