Начало >Добруджа >Култура

С изложба приключва работата на ученици по проект „Големите майстори и малките художници“

05.06.2019 г. 16:48:57 ч.
/
С изложба приключва работата на ученици по проект „Големите майстори и малките художници“
Ученици от СУ „Св. Климент Охридски” подредиха изложба в Художествената галерия в Добрич. Тя представя 40 рисунки, които са създадени в рамките на проект „Големите майстори и малките художници“. Това е завършен етап от 4 месечен труд и взаимна работа между училището и Художествената галерия, споделя техният ръководител Мария Попова. Картините на учениците пресъздават предимно добруджански мотиви.  Изцяло се съсредоточихме  върху постоянната експозиция „Златото на Добруджа”. Тази зала привлича различни възрасти със своя колорит и с хубаво българско усещане, допълва педагожката. По време на съвместната дейност учениците се запознават с различни класици на изобразителното изкуство, както и със специфични  термини и оръдия на труда.
Изкуството въздейства върху душевността на децата. Това се случва,  когато  излязат извън училище, когато се разчупи техният стереотип на живот и попаднат в залите на галерията, коментира още Мария Попова. Под въздействието на мястото и атмосферата, която предлага галерията, те успяват да пресъздадат своето усещане от досега с всичко около тях.

Коментирайте
Подобни новини
Днес се открива Националният   фестивал на ученическите рок групи
Днес се открива Националният фестивал на ученическите рок групи
Трета международна среща - практикум  организира НЧ "Български искрици" в Добрич
Трета международна среща - практикум организира НЧ "Български искрици" в Добрич
Концертът на Криско с филхармонията се  отлага
Концертът на Криско с филхармонията се отлага
Гран При за Димитрина Германова и още много награди от два  конкурса спечелиха талантите на Студио „Сарандев“
Гран При за Димитрина Германова и още много награди от два конкурса спечелиха талантите на Студио „Сарандев“Яндекс.Метрика