Санкциите вредят и на Русия, и на ЕС, убеден Румен Радев

17.02.2017 г. 14:49:39 ч.
/
Санкциите вредят и на Русия, и на ЕС, убеден Румен Радев
Определено смятам, че санкциите срещу Русия не носят конкретни ползи, те по-скоро вредят на икономиките на Русия и Европейския съюз. Това заяви президентът Румен Радев в интервю за "Евронюз".
Той подчерта, че анексацията на Крим е нарушение на международното право и България твърдо подкрепя всички принципи на международното право. Големият въпрос е колко дълго Европа ще остане разделена от санкции, които подкопават доверието - 5 години, 10 години, 50 години, коментира държавният глава.
Запитан дали ще настоява България да гласува срещу продължаването на санкциите при гласуването в ЕС през юли, Румен Радев отговори, че има много време до юли. Той подчерта, че ситуацията буквално се променя от ден на ден. "Нека си представим интересна ситуация. Когато администрациите на президента Тръмп и президента Путин постигнат споразумение за подобряване на диалога, увеличаване на доверието, намаляване на конфронтацията през призмата на санкциите, как ще реагира Европа", коментира Румен Радев.

Относно последните констатации на "Трансперанси Интернешънъл" за корупцията в България, държавният глава призна, че има корупция в страната, но той не може да каже, че България е най-корумпираната държава в Европейския съюз. България прави усилия за борба с корупцията. Той обаче смята, че страната ни трябва да направи по-големи усилия, трябва да се обединят усилията на институциите, политическите партии, гражданските организации и цялата държава в борбата с корупцията и престъпността.
Румен Радев подчерта, че политическата нестабилност поражда редица други проблеми в икономиката, правосъдието. Той се надява, че следващите избори ще формират парламент, който е способен да мисли повече за интересите на хората, който може да приеме закони в интерес на хората и правителството с бързи и решителни стъпки ще върне доверието в държавните институции.
Снимка:www.novinituk.com
Източник:News.bg

Коментирайте
Подобни новини
Метналият бомбичка по полицай опитал да се укрие
Метналият бомбичка по полицай опитал да се укрие
Нов закон предлага авточастите втора ръка да са с ясен произход и гаранция
Нов закон предлага авточастите втора ръка да са с ясен произход и гаранция
Денят на Земята е посветен на проблема с пластмасата
Денят на Земята е посветен на проблема с пластмасата
Полицията арестува фена, ранил полицайка с бомбичка
Полицията арестува фена, ранил полицайка с бомбичкаЯндекс.Метрика