Сашо Диков напуска Би Ай Телевизия

20.02.2018 г. 11:35:05 ч.
/
Сашо Диков напуска Би Ай Телевизия
Програмният директор на Би Ай Телевизия (BiT) Сашо Диков напуска медията. Той потвърди пред "Дневник", че вчера е разговарял с новия собственик на телевизията Мирослав Янев, след което е взел решение да се оттегли от поста.
Преди близо две седмици се разбра, че Би Ай Телевизия става собственост на "Интерактив ТВ Системс България", а изпълнителен директор ще й бъде телевизионният продуцент Мирослав Янев. Преди това собственици на медията бяха братята Павел и Румен Вълневи, които имат голяма мрежа за логистична и транспортна дейност в САЩ, където живеят от години.
Веднага след смяната на собствеността всички предавания по телевизията бяха спрени.Единствено новинарските емисии се излъчваха на живо. В разпространена до медиите позиция Янев обяви, че обещава да трансформира най-добрите предавания, за да станат конкурентни в дигитална среда и "ще ги надгради с нови и уникални елементи". Той уточни, че медията влиза в период на трасформация и преструктуриране, за да се подготви старта на новата програмна схема.
Именно Диков въведе нова програмна схема през юни миналата година. Месец преди това той пое поста на програмен директор на телевизията. Освен това е водещ на свое предаване - "Просто Диков".
Журналистът каза още, че е провел няколко разговора с Янев, като се е надявал да преговарят за бъдещото развитие на Би Ай Телевизия, но срещите им така и не довели до някакви конкретни предложения. Това накарало Диков да напусне поста.
Източник:Dnevnik.bg

Коментирайте
Подобни новини
Шефът на столичната полиция е предложен за главен секретар
Шефът на столичната полиция е предложен за главен секретар
Истанбулска конвенция, GDPR и Световното по футбол - сред най-търсените в Google  за 2018 г от българите
Истанбулска конвенция, GDPR и Световното по футбол - сред най-търсените в Google за 2018 г от българите
Строителите на протест: Спрете атаките срещу бранша
Строителите на протест: Спрете атаките срещу бранша
БДЖ въвежда предварителна продажба на билети за Коледните и Новогодишните празници
БДЖ въвежда предварителна продажба на билети за Коледните и Новогодишните празнициЯндекс.Метрика