Начало >Добруджа >Регионални

Сесия на Общински съвет Крушари ще се проведе днес

27.02.2020 г. 11:40:27 ч.
/
Сесия на Общински съвет Крушари ще се проведе днес
Сесия на Общински съвет Крушари ще се проведе днес, от 15 часа,  в заседателната зала на общината. В дневния ред са включени 16 точки. Отчет за изпълнение на решенията  на съвета за второто полугодие на 2019 г. ще внесе зам.кметът Назмие Люман.
Продажбата на  имот  по плана на с. Полковник Дяково и на поземлени имоти по кадастралната карта на с.Северняк ще докладва кметът Илхан Мюстеджеб.
Председателят на Общинския съвет Видин Каракашев ще предложи на съветниците да гласуват предоставяне на дизелово гориво за нуждите на Полицейския участък в селото за 2020 г.
Няколко доклада ще бъдат предложени от НазмиеЛюман, зам.кмет на общината за одобрение  изпълнението  на Програмата за управление на дейностите по отпадъците, изпълнението  на дългосрочната програма за използване на енергия от възобновяеми източници и биогорива за 2019 г и премахването  на опасни саморазрушаващи се сгради като бившата поликлиника, УПК  и административната сграда на АПК.
Община Крушари ще кандидатства за безвъзмездно финансиране с проектно предложение за подобряване на материално-техническата база на 7-те читалища по процедурата за подбор на проектни предложения по ИСУН  чрез МИГ Тервел-Крушари  а също така и за "Празник  на гърнетата - Кулинарна академия Добруджа" и за "Невидимите съкровища на Добруджа".
Общинските съветници ще приемат Правилник за изменение и допълнение на Правилника за организацията и дейността на общинското социално предприятие"Помощ в дома и градината" и ще гласуват увеличение капацитета на Центъра за рехабилитация и социална интеграция.
Ако съветниците дадат своето съгласие, общината ще кандидатства пред фонд "Социална закрила" към МТСП за модернизация на съществуващата материална база за предоставяне на социални услуги.

Коментирайте
Подобни новини
Деца ще пишат и рисуват за Седмица на гората 2020 г.
Деца ще пишат и рисуват за Седмица на гората 2020 г.
Община Тервел подготвя пакет от мерки в подкрепа на гражданите и бизнеса
Община Тервел подготвя пакет от мерки в подкрепа на гражданите и бизнеса
ДГС-Генерал Тошево дари 60 кубика дърва на социални институции
ДГС-Генерал Тошево дари 60 кубика дърва на социални институции
Два нови случая в Област Добрич
Два нови случая в Област ДобричЯндекс.Метрика