Начало >Добруджа >Криминални

Шест месеца затвор за мъж от Каварна за хулиганство

17.04.2019 г. 14:07:47 ч.
/
Шест месеца затвор за мъж от Каварна за хулиганство
Състав на Окръжния съд в Добрич потвърди изцяло присъда на Районен съд - Каварна, с която мъж от същия град е осъден на 6 месеца затвор за хулиганство. Той ще изтърпи присъдата си при първоначален строг режим. На подсъдимия е наложено и наказание „обществено порицание“, което следва да бъде обявено на страниците на общинския вестник в Каварна.
         34-годишният мъж е признат за виновен в това, че на 14 и 15 ноември 2016г., в Районното управление на МВР в Каварна, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. В двата поредни дни мъжът крещял, ругаел и заплашвал полицейски служители, събличал се гол, демонтирал осветително тяло в изолаторното помещение и блъскал по вратата.         Подсъдимият бил задържан, след като в полицията се получил сигнал, че нарушава издадена срещу него заповед за защита от домашно насилие. Непосредствено след вкарването му в сградата на районното управление той започнал да се държи непристойно и провокативно.
         Окръжният съд извърши цялостна проверка на обжалвания съдебен акт и прие за безспорно установено, че подсъдимият е демонстрирал поведение, което противоречи на установените в обществото морал и порядък и което е провокирано от хулигански подбуди. Проявите на мъжа се характеризират с висока степен на обществена опасност, тъй като са осъществени в сградата на полицейско управление и са били насочени към полицейски служители - органи, които по закон са натоварени с охраняването на обществения ред и спокойствие, коментира в решението си въззивният съд. Съдебният състав прецени, че наложеното на мъжа наказание правилно е било съобразено и с обременено съдебно минало на подсъдимия, който има 11 осъждания за разнородна престъпна дейност.
         Решението на Окръжния съд е окончателно.
Снимка:dobrudjabg.com
Източник:Пресцентър Окръжен съд

Коментирайте
Подобни новини
Задържаха 18 - годишен младеж  за  притежание на марихуана
Задържаха 18 - годишен младеж за притежание на марихуана
Полицията задържа млад мъж, откраднал мобилен телефон от лека кола в Каварна
Полицията задържа млад мъж, откраднал мобилен телефон от лека кола в Каварна
73-годишен велосипедист е с пукнато ребро след удар от кола край Добрич
73-годишен велосипедист е с пукнато ребро след удар от кола край Добрич
В Албена задържаха украинци за кражба на алкохол
В Албена задържаха украинци за кражба на алкохолЯндекс.Метрика