Начало >Добруджа >Общество

Силвена Йорданова от ПГ по туризъм е най-добрият млад барман в България (ВИДЕО)

26.04.2018 г. 13:17:05 ч.
/
Силвена Йорданова от ПГ по туризъм е най-добрият млад барман в България (ВИДЕО)
Силвена Йорданова, ученичката от ПГ по туризъм в Добрич спечели първото място на  Националното първенство по барманство, организирано от Българската асоциация на барманите, което се проведе във вторник и сряда, 24 и 25 април във Варна. Силвена победи в категорията Най-добър млад барман „Джуниър Монин къп”.
Не  очаквах да се класирам, призна пред МГ Добруджа момичето, тъй като конкуренцията е била почти изцяло мъжка с изключение на още едно момиче. Силвена и нейната ръководителка Диана Иванова са решили да участват със същия коктейл, както миналата година. Неговото съдържание включва нар, монин, узо, пюре от ягода, лимонена мащерка, краставица. Приготвя се лесно, а за разлика от останалите участници, които са работили с шейкър, добричлийката единствена е ползвала блендер. Сега на младата дама й предстои световна изява. Тя ще представя България на Световното първенство в Париж през декември. За това състезание Силвена ще бъде специално подготвена.
След първото място миналата година при аматьорите, атрактивната барманка предпочете да посети роднини в Испания, докато това лято има намерение да приеме едно от многобройните предложения за работа в Златин пясъци.
 
Репортаж на Дана Михайлова и Стефан Калев
 

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Днес в Добрич се открива "Седмица на камерната музика"
Днес в Добрич се открива "Седмица на камерната музика"
ОИЦ – Добрич ще  представи възможностите за европейско финансиране в с. Кранево
ОИЦ – Добрич ще представи възможностите за европейско финансиране в с. Кранево
Адреси с ВиК аварии в Добрич и региона
Адреси с ВиК аварии в Добрич и региона
Откриват Мотосезон 2024 в Добрич  на 27 април
Откриват Мотосезон 2024 в Добрич на 27 април



Яндекс.Метрика