СК „Алексия” грабна купа „Търновска царица”

10.11.2019 г. 14:50:55 ч.
/
СК „Алексия” грабна купа „Търновска царица”
С 38 деца и един играещ треньор бе представен Добрич от СК „Алексия” на Балканската  танцова спартакиада за купа „Търновска царица”, която  се проведе от 8 до 10 ноември във В.Търново. Спартакиадата бе организирана от БФ по спортни танцови дисциплини, община В.Търново и се зачиташе като квалификация за Европейската спортна денс асоциация, сподели за радио Добруджа Севдалина Мавродиева, президент и главен треньор на СК „Алексия’.  За първи път добричкият клуб участва във всички възрастови групи – от деца до сеньори (състезатели над 16 г.) в категориите Опън Шоу денс, Акробатик денс, Мюзикъл и две напълно нови за „Алексия” категории – Джаз и Класически балет.
Купа „Търновска царица”бе връчена на танца, събрал максимален брой точки – „Кобри”(кат. Акробатик денс - формации).
При дуетите в кат. Мюзикъл СК „Алексия” печели първо и второ място съответно с танца „Мързел град” в изпълнение на Лъчезара Апостолова и Мая Веселинова и „Котки в шапка” в изпълнение на Полина Дончева и Симона Петрова.
В кат. Опън клубът се представи с голяма формация – сеньори, а танцът „Огън” спечели първо  място и покана за участие на Гала-концерта.
От времето на Нанси Георгиева и Деляна Ивелинова клубът не е печелил титли при солистите. Сега го направи Пламена Цакова (джуниъри). Тя спечели първото място в кат. Джаз с танца „Смайл”- фрагмент от Чарли Чаплин и второ място в кат. Опън с танца „Ангел на земята”.
Най-голямата изненада обаче е отличното представяне в класическия балет. Едва от 2 години с децата от клуба, при това веднъж седмично, работи Славена Костова, балетен педагог от Варна, която успя да сътвори чудеса. При соловите изпълнения Виктория Денева, кат. Деца е трета, при джуниъри – дует  Полина Дончева и Симона Петрова са първи, при сеньори -  група - първо място за танца „Мечтание” – голяма група с възможно най-много точки от днешния ден при всички възрасти.
На Гала-преставлението бяха поканени танците „Кобри” и „Огън”, който треньорското ръководство замени  с Пламена Цакова и танца „Смайл”.
Страшно много се гордея с тези деца и родителите, които ни подкрепят. Още утре започваме подготовка за квалификации за СП, които ще са на 7-8 март във Варна, а СП по традиция се провежда в Пореч, Хърватия, като тази година ще е от 20 до 24 май, завърши Лина Мавродиева.

Коментирайте
Подобни новини
Л.АТЛЕТИКА: Безплатни занимания за ученици организира СКЛА "Добруджа"
Л.АТЛЕТИКА: Безплатни занимания за ученици организира СКЛА "Добруджа"
ХАНДБАЛ: „Добруджа“ ще участва на първия турнир след коронавируса
ХАНДБАЛ: „Добруджа“ ще участва на първия турнир след коронавируса
Веселин Велев: С още един класен състезател ще изненада феновете си Добруджа 07
Веселин Велев: С още един класен състезател ще изненада феновете си Добруджа 07
ВОЛЕЙБОЛ: Отборът на Добруджа –жени се събра след 30 години
ВОЛЕЙБОЛ: Отборът на Добруджа –жени се събра след 30 годиниЯндекс.Метрика