СК „Алексия” грабна купа „Търновска царица”

10.11.2019 г. 14:50:55 ч.
/
СК „Алексия” грабна купа „Търновска царица”
С 38 деца и един играещ треньор бе представен Добрич от СК „Алексия” на Балканската  танцова спартакиада за купа „Търновска царица”, която  се проведе от 8 до 10 ноември във В.Търново. Спартакиадата бе организирана от БФ по спортни танцови дисциплини, община В.Търново и се зачиташе като квалификация за Европейската спортна денс асоциация, сподели за радио Добруджа Севдалина Мавродиева, президент и главен треньор на СК „Алексия’.  За първи път добричкият клуб участва във всички възрастови групи – от деца до сеньори (състезатели над 16 г.) в категориите Опън Шоу денс, Акробатик денс, Мюзикъл и две напълно нови за „Алексия” категории – Джаз и Класически балет.
Купа „Търновска царица”бе връчена на танца, събрал максимален брой точки – „Кобри”(кат. Акробатик денс - формации).
При дуетите в кат. Мюзикъл СК „Алексия” печели първо и второ място съответно с танца „Мързел град” в изпълнение на Лъчезара Апостолова и Мая Веселинова и „Котки в шапка” в изпълнение на Полина Дончева и Симона Петрова.
В кат. Опън клубът се представи с голяма формация – сеньори, а танцът „Огън” спечели първо  място и покана за участие на Гала-концерта.
От времето на Нанси Георгиева и Деляна Ивелинова клубът не е печелил титли при солистите. Сега го направи Пламена Цакова (джуниъри). Тя спечели първото място в кат. Джаз с танца „Смайл”- фрагмент от Чарли Чаплин и второ място в кат. Опън с танца „Ангел на земята”.
Най-голямата изненада обаче е отличното представяне в класическия балет. Едва от 2 години с децата от клуба, при това веднъж седмично, работи Славена Костова, балетен педагог от Варна, която успя да сътвори чудеса. При соловите изпълнения Виктория Денева, кат. Деца е трета, при джуниъри – дует  Полина Дончева и Симона Петрова са първи, при сеньори -  група - първо място за танца „Мечтание” – голяма група с възможно най-много точки от днешния ден при всички възрасти.
На Гала-преставлението бяха поканени танците „Кобри” и „Огън”, който треньорското ръководство замени  с Пламена Цакова и танца „Смайл”.
Страшно много се гордея с тези деца и родителите, които ни подкрепят. Още утре започваме подготовка за квалификации за СП, които ще са на 7-8 март във Варна, а СП по традиция се провежда в Пореч, Хърватия, като тази година ще е от 20 до 24 май, завърши Лина Мавродиева.

Коментирайте
Подобни новини
Допълнителни награди за Димитър Цонков и Антония Михова на Спортист на Добрич
Допълнителни награди за Димитър Цонков и Антония Михова на Спортист на Добрич
Юндер Бейтула е Спортист на Добрич, двама победители при отборите (ВИДЕО)
Юндер Бейтула е Спортист на Добрич, двама победители при отборите (ВИДЕО)
 Няколко медала от Международен турнир за гимнастичките на клуб „Angels” от Генерал Тошево
Няколко медала от Международен турнир за гимнастичките на клуб „Angels” от Генерал Тошево
СКПС "Добруджа" - отборен шампион по плуване на България при децата
СКПС "Добруджа" - отборен шампион по плуване на България при децатаЯндекс.Метрика