Начало >Добруджа >Криминални

След 6-месечно издирване съдят задочно младеж от Добрич, обвинен в шофиране след употреба на наркотик

30.08.2018 г. 12:46:20 ч.
/
След 6-месечно издирване съдят задочно младеж от Добрич, обвинен в шофиране след употреба на наркотик
Районен съд - Добрич даде ход на задочно производство срещу подсъдим за шофиране след употреба на наркотик. До решението се стигна, тъй като 21-годишният Г. З.  не се е явил на пет поредни съдебни заседания по делото, бил е обявен последователно за местно и  общодържавно издирване, търсен е повече от 6 месеца, но опитите да бъде открит не са дали резултат. Съдът отчете, че след щателно издирване, подсъдимият не е установен, намира се извън пределите на страната и местонахождението му не е известно, което дава  основание делото да се разгледа в негово отсъствие.
         Срещу младежа е повдигнато обвинение за това, че на 10 декември миналата година, по ул.“Самарско знаме“ в Добрич, е управлявал лек автомобил, след употреба на наркотично вещество - метамфетамин. Нарушението му било засечено при проверка от полицейски автопатрул. Докато служителите на реда установявали самоличността на водача, той им се сторил неадекватен и притеснен. По тази причина бил отведен в сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР - Добрич, където бил тестван за употреба на наркотични и упойващи вещества, като резултатът бил положителен за употреба на метамфетамин. В хода на досъдебното производство младежът се е признал за виновен, изразил е съжаление за стореното, като дори е приел да сключи споразумение с прокуратурата, което било внесено за одобрение в съда.  Междувременно обаче младежът се  укрил въпреки наложената му мярка за неотклонение „подписка“. Това е наложило делото да продължи по общия ред.
Справка на полицията показва, че 21-годишният е напуснал страната през декември миналата година и към момента няма данни за завръщането му. Проведени били беседи с неговите родители, които обяснили, че синът им пребивава някъде в чужбина, но отрекли да знаят къде точно се намира.
От данните по делото става ясно, че деянието, за което младежът е обвинен, е извършено в изпитателния срок на предходно негово условно осъждане за измама.
         В проведеното съдебно заседание бяха разпитани двама от общо трима свидетели по делото. Процесът ще продължи през октомври с изслушване на последния свидетел.

Коментирайте
Подобни новини
Млада жена е задържана за шофиране след употреба  на амфетамин и метамфетамин
Млада жена е задържана за шофиране след употреба на амфетамин и метамфетамин
Задържаха мъж за притежание на канабис и амфетамин
Задържаха мъж за притежание на канабис и амфетамин
Катастрофа между лека кола и мотоциклет по околовръстния път на Добрич
Катастрофа между лека кола и мотоциклет по околовръстния път на Добрич
Мотоциклетист е пострадал при катастрофа в Добрич
Мотоциклетист е пострадал при катастрофа в Добрич



Яндекс.Метрика