След „Бягство от смъртта” Жокера от Добрич подготвя невиждано магическо шоу в НДК

13.09.2017 г. 10:13:22 ч.
/
След  „Бягство от смъртта” Жокера от Добрич подготвя невиждано магическо шоу в НДК
Навръх своя 25-и рожден ден - 20 август, най-голямата надежда на съвременното българско илюзионно изкуство - Валери Иванов – Жокера от Добрич, успя да запише името си в историята с изпълнението на изключително екстремен номер. Той бе пуснат от парашут, овързан с  усмирителна риза с шестстепенна защита и тежести на кръста, в открито море. На 5 метра дълбочина той успя да се освободи и сензационно да се появи на плаваща в близост яхта, буквално за броени секунди. 
Невижданият номер бе успешно реализиран пред очите на плажуващи в Слънчев бряг и Несебър, които с притаен дъх очакваха Жокера да изплува на повърхността, отброявайки колко дълго издържа без въздух под вода и окован. Пред Медийна група „Добруджа” Жокера сподели за екстремния номер и за бъдещите си проекти, сред които и магическо шоу в НДК, което се прави за първи път в България.

 
„Бягство от смъртта”
Наистина беше доста опасен номер. Той е изпълняван от великия Хари Худини преди доста години и исках аз да го пресъздам по моя си начин, по начин, по който аз виждам нещата. Други илюзионисти също са го правили, но, копирайки едно към едно оригиналния номер. За такъв номер са нужни година – година и половина тренировки. Първо трябва да се научиш да си задържаш дъха под вода доста дълго време. Да усвоиш освобождаването от усмирителна риза, защото тя е с шестстепенна защита и е доста трудно да се измъкнеш от такова нещо. Самият номер го подготвях от доста време. Откакто си взех усмирителната риза, ми стана много интересно как става самото освобождаване. От три месеца тренирам това с ризата. Но малко преди рождения ден ми дойде идеята как да изпълня самия номер – в морето. Исках да направя нещо специално за рождения си ден и това беше номера, който изпълних тогава.
Публиката в морето беше от подбрани хора. Но хората, които бяха на плажа, също успяха да видят за какво става въпрос. Не успяха да видят номера в детайли. Но можем да кажем, че бяха също част от номера.
За освобождаването ми бяха необходими около минута и десет секунди. В доста медии бяха отразили, че съм бил спуснат на 5 метра дълбочина, защото такава беше първоначалната идея. Там налягането е доста сериозно. Правих доста тренировки, включително с водолази, които ме учиха да се гмуркам и да свикна точно с това налягане. Когато не си със специална екипировка, е доста по-сложно. Има дори опасност да ти се пръснат тъпанчетата и да останеш под водата. 
Не бях подсигурил хора, които да се намесят, ако нещо се обърка в номера. Трябваше да има водолази и медицински екип, но нямаше такива.
След като свърших номера, имах допълнително скачане във водата, когато, заедно с водолаз, успях да го заснема и да пресъздам на хората така, както бе реалната ситуация. От provideoz заснеха видео на номера, за което много им благодаря.
„Театър на разрушението”
„Театър на разрушението” е много интересно събитие. Беше проведено няколко пъти на различни места в България. Сега предстои и най-грандиозното подобно събитие, което ще се  проведе в „Арена Армеец” на 30 септември. Самото състезание се казва ”Луда надпревара” и представлява автомобили, които се блъскат. Печели този, който остане последен на ход. Аз се включвам в състезанието с няколко доста екстремни номера. Те също ще бъдат заснети и по-късно ще бъдат качени в моята страница във фейсбук и youtube. Ще бъде нещо наистина доста грандиозно.
Магическо шоу в НДК
Това шоу, което подготвям към края на годината, го планирам от доста време. Подготовката за такъв спектакъл, какъвто искам да направя, е много голяма. За този магичен спектакъл се подготвям от началото на годината. Специално ходих до Китай. Там открих фабрика, в която създадоха самите илюзии за мен – по мой дизайн и мои проекти. Докарахме ги в България и сега подготвяме нещата. Мога да кажа, че хората в България не са виждали подобно нещо на живо. Подготвям това шоу за България, но целта ми е да го изкарам в чужбина. България е най-добрата тренировъчна площадка и смея да твърдя, че ние – българите, най-трудно се лъжем, защото винаги сме нащрек. Затова казвам, че, ако успея тук да го направя както трябва, означава, че нивото е много високо. Шоуто ще бъде с продължителност около час и петдесет минути. Ще дам всичко от себе си, за да изненадам хората. Ще бъде много впечатляващо, ще има много звукови и пироефекти. Тази година имах няколко събития в Китай. Пазарът там за това, което правя, е  огромен. Мисля, след като направя това шоу, да се насоча натам. Има големи шансове да постигна големи успехи там.
Планирам шоуто след това да бъде представено и в част от по-големите градове в страната като  Варна, Пловдив и Бургас.
Телепортация
Имам няколко идеи, които ще реализирам, още преди шоуто в НДК. По този начин искам да запаля хората с нещата, които правя. Ще разкрия, че обмислям да направя номер с автомобил, с който ще правя дрифт със затворени очи. Самият автомобил отвътре ще бъде облепен с хартия, за да нямам никаква видимост, за да не знам какво се случва на пътя. Ще бъда с шапка на главата, която ще бъде облепена със скоч лента. Ще правя дрифта около различни препятствия. Представете си, че се намираме на голям паркинг и по средата ще има едно момиче, развяващо знаме. Аз ще започна да правя около нея т.нар. донъти. Изригват фойерверки и в момента, в който се отдръпна с автомобила, момичето ще е изчезнало от там. В същия момент ще се отвори вратата на колата и тя ще слезе от нея. Това ще бъде телепортацията, която ще направя.
 

Коментирайте
Подобни новини
Татяна Гичева, ЕВРОПА ДИРЕКТНО: Ще продължим да насърчаваме активното участие на гражданите в процесите на ЕС
Татяна Гичева, ЕВРОПА ДИРЕКТНО: Ще продължим да насърчаваме активното участие на гражданите в процесите на ЕС
Журналист от Балчик събра в книги своите български и английски интервюта
Журналист от Балчик събра в книги своите български и английски интервюта
Маестра Константина Петкова: Вида Димитрова ми казваше: „Ти, си звука на града!“
Маестра Константина Петкова: Вида Димитрова ми казваше: „Ти, си звука на града!“
Художникът Тодор Балев: Главният счетоводител на ТКЗС-то откри таланта ми
Художникът Тодор Балев: Главният счетоводител на ТКЗС-то откри таланта ми



Яндекс.Метрика