Начало >Добруджа >Общество

След „Бягство от смъртта” Жокера от Добрич подготвя невиждано магическо шоу в НДК

13.09.2017 г. 14:33:58 ч.
/
След „Бягство от смъртта” Жокера от Добрич подготвя невиждано магическо шоу в НДК
След  изпълнението на екстремния номер „Бягство от смъртта” магьосникът от Добрич – Валери Иванов - Жокера подготвя невиждано магическо шоу в НДК. В интервю за радио „Добруджа” той разкри, че се подготвям за него от доста време. За този магичен спектакъл е ходил специално до Китай, като от  фабрика там са създали самите илюзии специално за Жокера – по негови дизайн и проекти. Мога да кажа, че хората в България няма да са виждали подобно нещо на живо. Подготвям това шоу за България, но целта ми е да го изкарам в чужбина, каза Жокера. За номера „Бягство от смъртта”, той признава, че наистина е бил доста опасен. Той е изпълняван от великия Хари Худини преди доста години и исках аз да го пресъздам по моя си начин, по начин, по който аз виждам нещата. За такъв номер са нужни година – година и половина тренировки. Първо трябва да се научиш да си задържах дъха под вода доста дълго време, да усвоиш освобождаването от усмирителна риза, защото тя е с шест степенна защита и е доста трудно да се измъкнеш от такова нещо. Самият номер го подготвях от доста време. Откакто си взех усмирителната риза, ми стана много интересно как става самото освобождаване. От три месеца тренирам това с ризата, но малко преди рождения ден, ми дойде идеята как да изпълня самия номер – в морето. Исках да направя нещо специално за рождения си ден и това беше номерът, който изпълних тогава.
За освобождаването ми бяха необходими около минута и десет секунди. Правих доста тренировки, включително с водолази, които ме учиха да се гмуркам и да свикна точно с това налягане. Когато не си със специална екипировка е доста по-сложно, има дори опасност да ти се пръснат тъпанчетата и да останеш под водата, каза още Валери Иванов.  За опасния номер не е имало медицински екип или водолази, които да реагират, ако има нужда.
След като свърших номера, имах допълнително скачане във водата, когато заедно с водолаз успях да го заснема и да пресъздам на хората, така както бе реалната ситуация. От provideoz заснеха видео на номера, за което много им благодаря (виж видеото долу).
За всички номера, които Жокера подготвя и клипове от негови магически изпълнения, може да гледате на фейсбук страницата му

Видео:


Коментирайте
Подобни новини
Кристина Христова сбъдва мечтите си (ВИДЕО)
Кристина Христова сбъдва мечтите си (ВИДЕО)
Общински фонд „Здраве“ набира кандидати за финансово и социално-битово подпомагане
Общински фонд „Здраве“ набира кандидати за финансово и социално-битово подпомагане
Випуск 2018 на ЕГ „Гео Милев” завършва с много добър успех (ВИДЕО)
Випуск 2018 на ЕГ „Гео Милев” завършва с много добър успех (ВИДЕО)
Публично обсъждане за изпълнението на общински бюджет 2017 ще се проведе днес
Публично обсъждане за изпълнението на общински бюджет 2017 ще се проведе днесЯндекс.Метрика