След световната титла, Мехмедалиев се цели в Параолимпиадата през 2024г.

11.09.2017 г. 13:48:40 ч.
/
След световната титла, Мехмедалиев се цели в Параолимпиадата през 2024г.
Медалистите от световното първенство по канадска борба в Унгария, Мустафа Мехмедалиев (златен) и Захари Стоянов (сребърен) се завърнаха в Добрич. Те отново изказаха специална благодарност към фирма Братя Алексиеви. Без тяхна помощ, ние нямаше да можем да излезем от Добрич навън, на каквото и да е състезание. Дълбоко сме им признателни, каза пред радио "Добруджа" председателят на клуб „Хищник” Захари Стоянов.  Той обясни по-доброто си представяне на Световното тази година с разделянето на състезателите според видове увреждания. Преди се борихме с хора с минимални увреждания и то не на горните крайници. Това е нова категория и се надявам че  участниците ще се увеличават и конкуренцията ще става по-голяма.
Това е второто ми световно и вече имам златен медал. Не съм го очаквал, призна Мехмедалиев.  Той благодари  на своя треньор захари Стоянов, кой е в основата на успехите. Ако не го познавах, щях да си стоя в Добрич, каза световният шампион. Той посъветва младите хора да оставят за малко таблетите и компютрите и да започнат да спортуват. Спортът е уникален, не е лесен. Идват и започват се  оплакват от болка. Лесно няма, просто трябва да има желание и хъс, каза Мехмедалиев, чиято следваща цел са Параолимпийските игри през 2024 година, когато канадската борба ще бъде включена.  
Общо картотекираните в клуба са 12, но сме петима, които тренират сериозно, каза Стоянов. Той много би  искал да се появят желаещи. Ние сме няколко човека. Виждаме, че в световен мащаб нещата се развиват и хората занимаващи с този спорт се увеличават, каза още Захари Стоянов. 

Коментирайте
Подобни новини
Руснаци спечелиха двойковия турнир от Международния бридж фестивал „Албена”
Руснаци спечелиха двойковия турнир от Международния бридж фестивал „Албена”
Силно индонезийско присъствие на 36-я Международен бридж фестивал в Албена
Силно индонезийско присъствие на 36-я Международен бридж фестивал в Албена
Ивелина Христова от ШК „ Енергия 21“- с  най-богата колекция от медали на ДП
Ивелина Христова от ШК „ Енергия 21“- с най-богата колекция от медали на ДП
ВОЛЕЙБОЛ: Пак заложиха на Маринков и Илия Петков
ВОЛЕЙБОЛ: Пак заложиха на Маринков и Илия ПетковЯндекс.Метрика