След световната титла, Мехмедалиев се цели в Параолимпиадата през 2024г.

11.09.2017 г. 13:48:40 ч.
/
След световната титла, Мехмедалиев се цели в Параолимпиадата през 2024г.
Медалистите от световното първенство по канадска борба в Унгария, Мустафа Мехмедалиев (златен) и Захари Стоянов (сребърен) се завърнаха в Добрич. Те отново изказаха специална благодарност към фирма Братя Алексиеви. Без тяхна помощ, ние нямаше да можем да излезем от Добрич навън, на каквото и да е състезание. Дълбоко сме им признателни, каза пред радио "Добруджа" председателят на клуб „Хищник” Захари Стоянов.  Той обясни по-доброто си представяне на Световното тази година с разделянето на състезателите според видове увреждания. Преди се борихме с хора с минимални увреждания и то не на горните крайници. Това е нова категория и се надявам че  участниците ще се увеличават и конкуренцията ще става по-голяма.
Това е второто ми световно и вече имам златен медал. Не съм го очаквал, призна Мехмедалиев.  Той благодари  на своя треньор захари Стоянов, кой е в основата на успехите. Ако не го познавах, щях да си стоя в Добрич, каза световният шампион. Той посъветва младите хора да оставят за малко таблетите и компютрите и да започнат да спортуват. Спортът е уникален, не е лесен. Идват и започват се  оплакват от болка. Лесно няма, просто трябва да има желание и хъс, каза Мехмедалиев, чиято следваща цел са Параолимпийските игри през 2024 година, когато канадската борба ще бъде включена.  
Общо картотекираните в клуба са 12, но сме петима, които тренират сериозно, каза Стоянов. Той много би  искал да се появят желаещи. Ние сме няколко човека. Виждаме, че в световен мащаб нещата се развиват и хората занимаващи с този спорт се увеличават, каза още Захари Стоянов. 

Коментирайте
Подобни новини
Черноморец (Балчик) ще търпи наказанието си на стадион "Тича"
Черноморец (Балчик) ще търпи наказанието си на стадион "Тича"
ВОЛЕЙБОЛ: Отлагат мача с Хебър, причината – заболяване на играчи
ВОЛЕЙБОЛ: Отлагат мача с Хебър, причината – заболяване на играчи
БОКС: Аслъхан Мехмедова приключи участието си на Световното  за девойки
БОКС: Аслъхан Мехмедова приключи участието си на Световното за девойки
ФУТБОЛ: Черноморец (Балчик) "изгоря" с 2 домакинства заради мача с Царско село
ФУТБОЛ: Черноморец (Балчик) "изгоря" с 2 домакинства заради мача с Царско селоЯндекс.Метрика