Начало >Добруджа >Регионални

Служител на Районен съд - Генерал Тошево предупреди ученици за наличието на терористично съдържание в интернет

11.01.2019 г. 11:36:52 ч.
/
Служител на Районен съд - Генерал Тошево предупреди ученици за наличието на терористично съдържание в интернет
Системният администратор на Районен съд Генерал Тошево инж. Димо Водкаджиев разговаря със седмокласници от училище „Никола Вапцаров” за наличието на терористично съдържание в интернет. Лекторът акцентира върху опасността сърфирайки в мрежата, учениците да попаднат на снимки, видеоклипове или текстове, които показват или призовават към насилие и предупреди, че подобно съдържание не бива да се споделя. Младежите бяха поощрени да информират възрастните за всичко, което ги обезпокои в интернет.
         Обяснено беше, че всеки материал, който пропагандира или подбужда към извършването на терористични действия, популяризира дейностите на терористична група или пък дава познания и насоки за извършване на нападения, се определя като терористично съдържание. Големите платформи се стремят да защитят потребителите си, като свалят подобни материали, посочи лекторът, но подчерта, че е добре и потребителите на социалните мрежи да докладват за пропаганда на тероризъм и за език на омразата в интернет.
         Това е вторият урок, който системният администратор в Районен съд Генерал Тошево изнася пред същите ученици. Преди време те бяха запознати с основните правила за безопасно ползване на социалните мрежи. Срещите са реализирани по инициатива на преподаватели от училище „Никола Й. Вапцаров”.
         Магистратите и служителите от Районния съд работят активно и с ученици от горните класове на това учебно заведение. Пред тях се изнасят лекции на правна тематика по образователната програма  „Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури”.

Коментирайте
Подобни новини
МИГ Добричка организира еднодневно изложение за местни производители
МИГ Добричка организира еднодневно изложение за местни производители
Рок уикенд на плажа край Крапец
Рок уикенд на плажа край Крапец
Излюпиха  се първите птички в къщичките, закупени от ДЛС-Балчик
Излюпиха се първите птички в къщичките, закупени от ДЛС-Балчик
Забавления за децата на Тервел с програма „Наше лято“
Забавления за децата на Тервел с програма „Наше лято“Яндекс.Метрика