Начало >Добруджа >Регионални

Социално предприятие в Крушари ще заработи в началото на 2019 г.

11.07.2018 г. 11:29:28 ч.
/
Социално предприятие в Крушари ще заработи в началото на 2019 г.
На извънредна сесия днес Общинският съвет на Крушари одобри създаването на социално предприятие във връзка с  проект „Социално предприятие Крушари“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", за който през миналия месец е сключено споразумение. Стойността на проекта е около 150 хиляди лева.
Предприятието ще се казва „Помощ в дома и градината” и ще започне да функционира от януари 2019 година за 12 месеца, обясни за радио „Добруджа” Веселина Иванова – директор „Административно правно обслужване и финанси” в община Крушари. Основната цел е да бъдат назначени трима социални асистенти, които ще полагат грижи за хора в неравностойно положение и седем работници по озеленяване, които ще бъдат в помощ на кметовете на селата и ще извършват комунално-битови услуги, осъществяване на контрол върху обществения ред и зелената система и почистване на речни корита. Предприятието ще има директор и счетоводител. Назначените по проекта лица първоначално ще преминат квалификационен курс
От 15 юли до края на септември екипът по проекта ще обходи населените места и ще събира заявления от желаещите да кандидатстват. От тях ще бъдат избрани 11 души, които ще бъдат обучени и разпределени по населените места.

Коментирайте
Подобни новини
Каварна се включва в кампанията „Аз вярвам и Помагам с пластмасови капачки“
Каварна се включва в кампанията „Аз вярвам и Помагам с пластмасови капачки“
От 18 септември спират да важат зелените зони  за паркиране в Албена
От 18 септември спират да важат зелените зони за паркиране в Албена
Удари първият звънец в Община Каварна
Удари първият звънец в Община Каварна
Общо 125 първокласници прекрачиха прага на училищата  в община Тервел
Общо 125 първокласници прекрачиха прага на училищата в община ТервелЯндекс.Метрика