Начало >Добруджа >Регионални

Социално предприятие в Крушари ще заработи в началото на 2019 г.

11.07.2018 г. 11:29:28 ч.
/
Социално предприятие в Крушари ще заработи в началото на 2019 г.
На извънредна сесия днес Общинският съвет на Крушари одобри създаването на социално предприятие във връзка с  проект „Социално предприятие Крушари“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", за който през миналия месец е сключено споразумение. Стойността на проекта е около 150 хиляди лева.
Предприятието ще се казва „Помощ в дома и градината” и ще започне да функционира от януари 2019 година за 12 месеца, обясни за радио „Добруджа” Веселина Иванова – директор „Административно правно обслужване и финанси” в община Крушари. Основната цел е да бъдат назначени трима социални асистенти, които ще полагат грижи за хора в неравностойно положение и седем работници по озеленяване, които ще бъдат в помощ на кметовете на селата и ще извършват комунално-битови услуги, осъществяване на контрол върху обществения ред и зелената система и почистване на речни корита. Предприятието ще има директор и счетоводител. Назначените по проекта лица първоначално ще преминат квалификационен курс
От 15 юли до края на септември екипът по проекта ще обходи населените места и ще събира заявления от желаещите да кандидатстват. От тях ще бъдат избрани 11 души, които ще бъдат обучени и разпределени по населените места.

Коментирайте
Подобни новини
Представят „Нарисувай ми дума” в Българево
Представят „Нарисувай ми дума” в Българево
Общинският съвет на  Добричка община  заседава извънредно (ВИДЕО)
Общинският съвет на Добричка община заседава извънредно (ВИДЕО)
Проектът за бюджет на община Каварна е в размер на 16 169 578 лв.
Проектът за бюджет на община Каварна е в размер на 16 169 578 лв.
 Бюджетът на Добричка община за  2019 г. е в размер на 23 206 695 лева
Бюджетът на Добричка община за 2019 г. е в размер на 23 206 695 леваЯндекс.Метрика