Спортното училище се завръща на международната сцена (ВИДЕО)

27.05.2016 г. 15:36:58 ч.
/
Спортното училище се завръща на международната сцена (ВИДЕО)
Спортното училище „Г.С. Раковски” в Добрич изпраща поредната си успешна година, отчете директорът Николай Дяков. Равносметката в края на месец май е 150 медала, спечелени от възпитаниците на училището.
Според директора, най-радващото е, че Спортното училище се завръща на международната сцена.
Многобройните медали от републикански турнири и първенства са ежедневие, но вече освен тези отличия добричките ученици започнаха да печелят медали на Световни и Европейски първенства, изрази задоволство Николай Дяков.
Учениците и през тази година изпълниха неговия девиз: „Да няма ученик в Спортното училище без медал”. Разбира се, това е условно, понеже някои са с по 4-5 медала, а други не са успели да спечелят нито един, но като бройка традицията се спазва, защото в училището се обучават 180 ученици, а само до края на май спечелените медали са вече над 150 от републикански и международни прояви.
Имаме достатъчно време, за да надхвърлим бройката, убеден е Николай Дяков.
Спортът изисква хора и деца с темперамент, по-будни, по-буйни физически, които имат потенциал да се развият като големи спортисти. Ние не искаме и няма как да избягаме от тази закономерност, защото работата ни се отчита с броя на медалите, които сме спечелили, но никак не е маловажен и процесът на обучение при нас, разказва Дяков. В тази насока израстването също е на лице. Вече няколко години поред тук се отчитат не повече от 1-2 слаби оценки от матури, нещо, с което малко училища в града могат да се похвалят. С времето ще докажем всичко това на онези, които възприемат Спортното училище като място за „двойкаджии”. Нека родителите, чиито деца имат потенциал да станат големи спортисти, не се притесняват от факта, че идвайки тук, те ще рискуват да оставят своите наследници без стабилно образование. Има възможност да се опита в началото по време на основното образование и после, ако детето покаже възможности и желание за развитие – да остане тук. В противен случай то е свободно да избере всяко друго учебно заведение в Добрич и страната, обяснява директорът.
Ако родителите имат някакви съмнения в това, което говоря - нека заповядат, нека ни посетят и сами се убедят с какво разполагаме като база, нека посетят часове по избран от тях предмет, за да видят и нивото на преподаване и обучение, при това целодневно обучение, което е вкарано в самата програма и предвидените двуразови тренировки – това е единственият начин за докосване на големия спорт.
През новата учебна година Спорното училище в Добрич ще направи прием на ученици  по 11 вида спорт за 5, 6, 7, 8, 9 клас. Спортовете са борба, бокс, вд.тежести, карате, хандбал, плуване, колоездене, волейбол, футбол, лека атлетика и худ.гимнастика.
Изпитите започват в средата на юни и по спортовете борба (21-22 юни), бокс (27-28 юни), вд.тежести (28-29 юни) и карате (22-23 юни) ще се проведат в залата на училището, по хандбал (23-24 юни) са в зала Русалка, по плуване (23-24 юни) – в басейн Русалка, по колоездене (27-28 юни) в комплекс Изида, по волейбол (21-22 юни) в залата на УСШ,  по футбол (28-29 юни) на ст. Дружба, а по лека атлетика (29-30 юни) и худ.гимнастика (29-30 юни) в зала Добротица.
Завършилите своето обучение придобиват професионална квалификация фитнес инструктор и инструктор по вид спорт, спортен мениджър и пом.треньор, а училището предлага още квалификационни курсове по професиите барман и сервитьор.
Училището осигурява общежитие, храна и екипировка, учебно-тренировъчни лагери и стипендии.
Не търсим деца на всяка цена – търсим деца с потенциал за големия спорт, завършва директорът. Вярно е, че делегираните бюджети правят всяко дете ценно за училището от където идва, но не бива да се спира развитието на едно дете, което има таланта и желанието да стане новата спортна звезда на България. 
Репортаж на Дана Михайлова и Петър Петров

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
ПМГ „Иван Вазов” спечели ученическите игри по волейбол за юноши 8-10 клас (ВИДЕО)
ПМГ „Иван Вазов” спечели ученическите игри по волейбол за юноши 8-10 клас (ВИДЕО)
ХАНДБАЛ: Светлин Димитров представя във видео новата зала и новия екип на „Шартър” (ВИДЕО)
ХАНДБАЛ: Светлин Димитров представя във видео новата зала и новия екип на „Шартър” (ВИДЕО)
Възпитаниците на СУ „П.Р.Славейков“ спечелиха областния етап на Ученическите игри по волейбол 5-7 клас
Възпитаниците на СУ „П.Р.Славейков“ спечелиха областния етап на Ученическите игри по волейбол 5-7 клас
КИКБОКС: Диян Димитров оглави две световни ранглисти
КИКБОКС: Диян Димитров оглави две световни ранглисти



Яндекс.Метрика