Начало >Добруджа >Общество

„Старт” АД с нова складова база (ВИДЕО)

29.08.2016 г. 10:06:50 ч.
/
„Старт” АД  с нова  складова база (ВИДЕО)
Нова складова база за съхраняване и складиране на продукция   е най-новата придобивка на акумулаторния завод „Старт” АД  в Добрич, който е част от холдинга Монбат. „Изграждането на нова складова база е наложено от увеличения обем  на производството, както и от новите пазари на фирмата в Европа, Русия и Африка”, каза за радио „Добруджа” Илиян Илиев, специалист „ Доставки и логистика”  в „Старт” АД. В склада се съхранява продукция както на добричката фирма, така и на завода в Монтана. Изграждането на нова складова база е провокирано и от  близостта на Пристанище – Варна, и възможността, която то дава за по-евтина логистика на продукцията до клиенти в различни точки по света.
В складовото помещение е въведена стелажна система, за да се поеме  по-голям обем продукция. Новостите не спират до тук. Складът  се обслужва и от нови машини, които подреждат  палетите на височина.За по-добро поддържане на подовата настилка е  закупена   и нова подопочистваща машина. 
 Фирмата  следва ясна и последователна стратегия за управление на човешките ресурси, което я прави  социално отговорен работодател и предпочитано място за работа. Основен приоритет в  мениджмънта  е да привлича, развива и задържа  най-добрите професионалисти.
„Въвеждането в експлоатация на нови мощности и увеличеният обем на работа създават предпоставка за наемане на нови работещи във фирмата. В сравнение с миналата година, броят на новоназначените работници в „Старт” АД е увеличен с над 30 %”, коментира за радио „Добруджа” Даниела Димитрова, специалист „Човешки ресурси”. 
”Въпреки отличните условия на труд и заплащането, които предоставя акумулаторният завод, все по- трудно става намирането на подходящите хора”, допълва тя. Предварителна квалификация на работниците в производството  не се изисква. Защото при постъпване на работа се провежда задължително вътрешно фирмено обучение. Поради специфичните условия на труд и спазването на изискванията по стандартите за качество, за безопасни условия на труд и екология, работещите задължително се съобразяват с  определени  правила и хигиенни условия. Сред тях е задължителното носене на лични предпазни  средства, работно облекло, които се осигуряват от фирмата. Грижата за работника  не свършва с това. „Старт” АД осигурява напълно безплатна почивка на своите служители и техните семейства.
„Изграждането на сплотен екип и култивирането на колективни ценности са важна част от успешното развитие на една фирма. Водено от тази идея,  ръководството на фирмата организира през  юни тази година  футболен турнир за купата на „СТАРТ” АД”, коментира още Даниела Димитрова. Събитието се  приело с голямо въодушевление от работниците. Благотворното му въздействие  е мотивирало администрацията да го превърне в традиция.
 
 
 

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Прогноза за времето в неделя
Прогноза за времето в неделя
На Акатистна събота много добричлии се помолиха пред иконата на Божията майка
На Акатистна събота много добричлии се помолиха пред иконата на Божията майка
В Младежкия център се откри шестото издание на конкурса „Науката на живо”
В Младежкия център се откри шестото издание на конкурса „Науката на живо”
Автобус, пътуващ за Добрич, се обърна в Турция
Автобус, пътуващ за Добрич, се обърна в Турция



Яндекс.Метрика