Стартира проект за развитието на предприемачески университети (ВИДЕО)

17.02.2017 г. 15:03:10 ч.
/
Стартира проект за развитието на предприемачески университети (ВИДЕО)
На пресконференция в зала 205 наВисшето училище по мениджмънт Добрич де представен проект "Изграждане на предприемачески екосистеми за добавяне на по=висока стойност във висшето образование и по-добра реализация след завършване" (BEEHIVE).  Проектът включва партньорски организации от Гърция, Индонезия, Исландия, Италия, Ирландия и Филипините.
Основната цел на BEEHIVE, който се финансира по програма Еразъм+, е да изгради устойчиви предприемачески екосистеми на университетска основа в партниращите си страни с участието на образователни институции, старт-ъп фондации и НПО, както и да подпомогне реализацията на пазара ба труда на студентите. Друга обща цел на проекта е да подкрепи трансформацията на висшите училища в предприемачески университети.
Ще бъде създадена електронна платформа за обучение по предприемачество, в която ще се включат близо 1000 студенти. Ще се проведат обучения, насочени към развитие на предприемачески умения у студентите чрез ролеви игри, старт-ъп проекти и други. Предвижда се създаване на поне 50 иновативни бизнес плана на студенти от европейски и азиатски университети, като ще бъдат избрани 10 от тези планове, за да бъде подпомогнато тяхното осъществяване. 


Репортаж на Павлина Живкова
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
ПЧЕЛОМАНИЯ  ще се проведе от 12 - 14 март 2017 г. в СК „Простор”
ПЧЕЛОМАНИЯ ще се проведе от 12 - 14 март 2017 г. в СК „Простор”
Кметът на Добрич връчи статуетката на Добрички панаир на Пионер Семена България  (ВИДЕО)
Кметът на Добрич връчи статуетката на Добрички панаир на Пионер Семена България (ВИДЕО)
Словбул Соланум получи грамота за дългогодишно партньорство (ВИДЕО)
Словбул Соланум получи грамота за дългогодишно партньорство (ВИДЕО)
Утре учредяват  Еко селище „Добрич” (ВИДЕО)
Утре учредяват Еко селище „Добрич” (ВИДЕО)Яндекс.Метрика