Начало >Добруджа >Култура

Стояна-Мария Мутафова гостува в Добрич на именния си ден. Входът е свободен

11.08.2018 г. 09:48:54 ч.
/
Стояна-Мария Мутафова гостува в Добрич на именния си ден. Входът е свободен
Голямата актриса Стоянка Мутафова ще гостува в Добрич навръх именния си ден, който е двоен празник в семейството й заради другата именичка – дъщеря й Мария, съобщават от ГЕРБ - Добрич. Слабо известен факт е, че Стоянка Мутафова е записана по кръщелно Стояна-Мария, а защо е така може да разберете на 15-и август, когато кралицата на българския театър ще се срещне със свои почитатели в голямата зала на ДТ “Йордан Йовков”.
Поводът за гостуването е представянето на биографичната книга "Добър вечер, столетие мое!", посветена на легендарната артистка. 
Автор на книгата е дъщерята на актрисата Мария Грубешлиева - Муки. Тя представя живота на великата българска актриса Стоянка Мутафова - бурен, превратен и интересен, изпълнен със смешни и тъжни моменти и с много предизвикателства и успехи
Любимата актриса на поколения българи разказва искрено и с чувство за хумор за себе си и за хората, с които е живяла и работила. Мемоарите й са своеобразна галерия на нейното столетие - родена през 1922 година, тя и до днес, на 96-годишна възраст, продължава да играе на театралната сцена и да прави турнета.
Представянето започва в 18 часа и е с вход свободен, за да може всеки, който пожелае, да се докосне до ярката личност на Стоянка Мутафова, да се снима с нея и да получи автограф.
“От много време не съм гостувала в Добрич и очаквам с нетърпение срещата ми с почитателите в сърцето на Златна Добруджа. Там винаги съм имала успех и са ме посрещали много топло, затова се съгласих с Муки да отбележим този голям семеен празник именно в Добрич” - споделя Госпожа Стихийно бедствие.
Събитието се организира със съдействието на народните представители от ПП ГЕРБ в 44-ото Народно събрание Даниела Димитрова и вицеадмирал Пламен Манушев и подкрепата на драматичен театър „Йордан Йовков”.
Водещ и организатор на турнето е мениджърът на Стоянка Мутафова Евгени Боянов.
 

Коментирайте
Подобни новини
Пучини ще звучи по време на Коледния концерт на „Добруджански звуци”
Пучини ще звучи по време на Коледния концерт на „Добруджански звуци”
Дружество на добричките художници с годишна изложба
Дружество на добричките художници с годишна изложба
140 години от рождението на Будевска отбелязва Добрич
140 години от рождението на Будевска отбелязва Добрич
Студио „Сарандев” с концерт „Нека с песен стоплим света”
Студио „Сарандев” с концерт „Нека с песен стоплим света”Яндекс.Метрика