Начало >Добруджа >Общество

Депутатът Йордан Апостолов с дарение за АГ-отделението в МБАЛ-Добрич (ВИДЕО)

15.04.2019 г. 14:49:28 ч.
/
Депутатът Йордан Апостолов с дарение за АГ-отделението в МБАЛ-Добрич (ВИДЕО)
Сумата от 500 лева връчи днес депутатът от НФСБ Йордан Апостолов  на д-р Ивайло Петев, шеф на акушеро-гинекологичното отделение в добричката болница. Поводът е органоспасяващата  операцията, която той и неговите колеги извършиха през миналата седмица на 29-годишна родилка. „Операцията приключи благоприятно и майката, и бебето днес ще могат да се приберат в дома си”, съобщи лекарят. Оперативната намеса  се е наложила поради голям миоматозен възел, разположен  на широка основа на матката, възпрепятстващ достъпа до плода и възможността за нормален родов процес. „Манипулацията протече бързо  и лесно, без усложнения. Отстрани се възела. Необичайното е, че  матката бе запазена. Рискът при тази операция е, че можеше да са наложи оперативно да се отстрани цялата матка, за щастие, това  не се случи” , обясни д-р Петев.
Силно впечатлен от това, което е извършено, аз и моите колеги от централата на партията, решихме да направим скромно дарение за Вашия колектив, каза депутатът Йордан Апостолов.
Това, което са направили е много важно, защото както в много случаи, те можеха да преминат към премахване на целия орган и да кажат, че това е рутинна операция и да не съхранят тези функции на жената, допълни той.
Дарената сума от 500 лева ще бъде добавена към парите, събрани  в акцията „ Капачки за благотворителност – МБАЛ Добрич”,  за закупуване на родилно легло за отделението, уточни д-р Петев.
Народният представител Йордан Апостолов съобщи още, че през следващата седмица ще дари на болничното заведение  и 12-канален холтер,  с възможност за 4200 кардиограми за денонощие.  Апаратите са два. Другият ще бъде предоставен на „Лайънс клуб”  Добрич.
Йордан Апостолов пое ангажимент, до края на годината,  да осигури и нова лапароскопска апаратура за отделението, ръководено от д-р Ивайло Петев.

Репортаж на Даниела Русева и Петър Петров
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Времето на 20 юни
Времето на 20 юни
Летен клуб „Усмивки” - място за учене и нови приятелства (ВИДЕО)
Летен клуб „Усмивки” - място за учене и нови приятелства (ВИДЕО)
Безплатен профилактичен преглед за рак на гърдата в Добрич
Безплатен профилактичен преглед за рак на гърдата в Добрич
Експерти: Поясите в Добруджа трябва да се стопанисват от лесовъдите в горските и ловни стопанства
Експерти: Поясите в Добруджа трябва да се стопанисват от лесовъдите в горските и ловни стопанстваЯндекс.Метрика