Съпрузите от филмирания грабеж в София остават в ареста

31.05.2015 г. 15:41:02 ч.
/
Съпрузите от филмирания грабеж в София остават в ареста
Софийският районен съд остави в ареста Боряна и Рангел Рангелови, които на 26-и май обраха магазин в София, удряха и заплашиха касиерката с пистолет. Двамата се предадоха в полицията в четвъртък - няколко дни след като видеозапис с техните действия бе разпространен в интернет.
Боряна и Рангел поискаха от съда по-лека мярка за неотклонение. Обясниха, че няма опасност да се укрият, че искат да се грижат за 3-годишното си дете, че съпругът има добра професия, а жена му трябва да продължи да учи. Рангел е заместник-управител в голяма фирма, Боряна учи за рентгенов лаборант. Двамата отричат да са имали финансови затрудения и нямат обяснение защо са извършили обира.
“Нещо ми стана, много съжалявам”, каза Рангелов.
Адвокатът на семейството обясни, че той е завел двамата да се предадат в полицията, след като станало ясно, че ги търсят. Той също нямал разумно обяснение за обира.

“Обяснението е просто случайно хрумване, като са видели, че магазинът е празен”, каза адвокатът Атанас Атанасов.
По време на грабежа Боряна и Рангел са успели да задигнат само няколко кутии цигари от магазина, но са причинили телесна повреда на продавачката, която се съпротивлява и не е позволила на двамата да вземат парите от оборота на магазина.
Двамата обирджии бързо бяха разпознати, след като собственикът на магазина качи във Фейсбук видеозапис на случилото се. След това Боряна и Рангел се предадоха в полицията.
Съдебният състав не се съгласи с тезата на семейство Рангелови, че всъщност те не са искали да извършат деянието и съжаляват за стореното.
Рангел и Боряна са проявили особена жестокост към продавачката, нападайки я с пистолет и заплашвайки я с думите: “Извади парите от касата, иначе ще те гръмна”. Става дума за тежко умишлено престъпление, извършено с дързост и бруталност. Ако двамата съпрузи са на свобода, могат да извършат друго престъпление или да се укрият от правосъдието, смята съдът, който постанови двамата да останат в ареста.
За подобни престъпления законът предвижда затвор от 3 до 10 години.
Решението на Софийския районен съд не е окончателно. Дали семейството ще остане окончателно в ареста, ще реши Софийският градски съд на 9 юни.
Снимка:images.mid-day.com
Източник:Община ДОБРИЧ

Коментирайте
Подобни новини
На 26 април започва изплащането на великденските добавки за пенсионери
На 26 април започва изплащането на великденските добавки за пенсионери
Последен ден за регистрация на партии и коалиции за изборите 2  в1
Последен ден за регистрация на партии и коалиции за изборите 2 в1
ЦИК: 10 партии и 8 коалиции са подали документи досега за участие в изборите
ЦИК: 10 партии и 8 коалиции са подали документи досега за участие в изборите
Премиерът Димитър Главчев пое поста министър на външните работи
Премиерът Димитър Главчев пое поста министър на външните работи



Яндекс.Метрика