Начало >Добруджа >Регионални

Състави от Шабла гостуваха в Каменка, Украйна

15.05.2018 г. 09:18:39 ч.
/
Състави от Шабла гостуваха  в Каменка, Украйна
По покана на кмета на с. Каменка Иван Лефтеров, самодейни групи от Шабла бяха на посещение миналата седмица в украинското село, в което живеят много българи. Това е поредното наше посещение – двустранните отношения в областта на културата между двете общини датират отпреди повече от десет години. Гостуващата група от община Шабла включваше танцов състав „Българка“ и фолклорна група „Добруджанка“ към НЧ „Зора“ гр. Шабла.
На 9 май село Каменка отбелязва двоен празник – Деня на победата и празника на селото. В чест на 9 май, Деня на победата, представителите на община Шабла поднесоха венец пред паметната плоча на загиналите във Великата отечествена война 1941-1945 г. В празничния концерт, състоял се в същия ден в центъра на с. Каменка, се включиха и нашите момичета и момчета от танцов състав „Българка“, както и участничките от фолклорна група „Добруджанка“.
Домакините бяха подготвили и специална програма за свободното време на гостуващите си български приятели – посещение на градовете Измаил и Одеса. Осъществената визита е поредната крачка в съвместните усилия на двете общини за укрепване на сътрудничеството между тях.
Снимка:shabla.bg
Източник:Община Шабла

Коментирайте
Подобни новини
Primorci music night с първо издание (ВИДЕО)
Primorci music night с първо издание (ВИДЕО)
Нов храм ще бъде открит в Царичино
Нов храм ще бъде открит в Царичино
Утре ще се проведе 22-то издание на  Фолклорния събор „Текето-2018”
Утре ще се проведе 22-то издание на Фолклорния събор „Текето-2018”
Бойка Велкова и Ивайло Захариев представят "Усещане за любов" в Двореца в Балчик
Бойка Велкова и Ивайло Захариев представят "Усещане за любов" в Двореца в БалчикЯндекс.Метрика