Начало >Добруджа >Общество

Съветниците одобриха новия Общ устройствен план на Добрич (ВИДЕО)

25.07.2017 г. 12:40:37 ч.
/
Съветниците одобриха новия Общ устройствен план на Добрич (ВИДЕО)
Общинският съвет на Добрич прие новия Общ устройствен план на Общината. Припомняме,  документът бе разработен след решение на общинските съветници от 2013 година. След проведена обществена поръчка Община град Добрич възложи проектирането на колектив от Националния център по териториално развитие. Днес документът бе представен лично от ръководителя на проектантския екип – арх. Иван Димчев.
Специалистът представи тази част от плана, в която военният полигон, където ще бъде изграден интермодален терминал. Пистата е в добро състояние, по думите му и би могла да се ползва за тежък транспорт. Интензивна зона ще бъде изградена в централна градска част. Тя обхваща булевардите „Добруджа”, „Добричка епопея” и улица „Отец Паисий”. В документа е залегнало и разширение на гробищния парк. В плана е включено намерението да се работи за уличната регулация на Лозята, като се приобщи към общата улична мрежа.
Гласуването на новия Общ устройствен план мина с одобрението на 37 общински съветници, без нито един глас "против" или "въздържал се". След този акт на общинските съветници Планът ще се превърне в местния закон за развитие на града ни за следващите 20 години.

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Времето в петък
Времето в петък
Издателство Клет България  провежда  информационно събитие  в Добрич
Издателство Клет България провежда информационно събитие в Добрич
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта  за ЕП и НС
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта за ЕП и НС



Яндекс.Метрика