Начало >Добруджа >Общество

Традиционно голям интерес към трудовата борса (ВИДЕО)

22.10.2020 г. 14:16:17 ч.
/
Традиционно голям интерес към трудовата борса (ВИДЕО)
Директорът на БТ в  Добрич Северина Савова откри Общата трудова борса с участието на работодатели от различни икономически дейности, която е разположена  във фоайето на Младежки център – Добрич.  Десет работодателски фирми  се отзоваха на поканата на ДБТ.
Въпреки добрата организация и предупреждението за спазване на мерките, те не бяха спазени от дошлите да търсят работа.  Хората се струпаха без отстояние пред външната врата на Младежки център независимо от предупрежденията и усилията на организаторите.
Сред гостите на борсата беше областният управител Красимир Кирилов, зам.-кметът на община Добричка, председателят на КНСБ-Добрич и Мария Кирилова председател на КРИБ.
„Форумът се провежда в съответствие с проект „Готови за работа „ финансиран  по ОП Развитие на човешките ресурси. Поканени са работодатели от преработвателната промишленост, обувно и шевно производство, хранително вкусова промишленост и индустрия“, изтъкна Северина Савова.
Експерти от военно окръжие от Кариерен център- Варна и ОИЦ-Добрич участват още в борсата.
 
Добрият  ред  установен за влизане на желаещите за среща с работодатели във фоайето даде възможност на  всеки да събеседва,  да попълни автобиография и да посочи желанието си за определена дейност. Борсата продължава до 15.00 часа , а до обяд се явиха около 60 желаещи да намерят работа.
 
Фирма „Неди-Стил“   представител на обувното производство търсят точно пет шивачки , може да са обучени, а може и млади хора които имат желание да се научат. Много рядко се е случвало от борсите да си намерят работници, а кандидатите намаляват с всеки изминал ден посочват Недко Недев и Галина Петрова. Те определят като перфектна организацията на борсата.
 
По линия на  EURES  и проект „Твоята първа работа“ Татяна Петкова Гл. Експерт, eures съветник обясни, че се търсят работници за най-вече  за  германски, български и великобритански фирми. Търсещите работа трябва да са от 18 до 35 годишни без значение от квалификацията. Финансова подкрепа от 810 евро могат да получат работодатели на малки и средни предприятия за въвеждащо обучение и 1100 евро за цялостно обучение. Младежите кандидатстващи също биват подпомагани за превод, легализация и  акредитация на документите. Предвидена е финансова подкрепа за транспорт до съответната страна и за настаняване.
 
Репортаж на Севдалина Сарандева и Стефан Калев

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Възпитаник на гимназията по туризъм в Добрич със сребърен медал от националното състезание по професии
Възпитаник на гимназията по туризъм в Добрич със сребърен медал от националното състезание по професии
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Времето в петък
Времето в петък
Издателство Клет България  провежда  информационно събитие  в Добрич
Издателство Клет България провежда информационно събитие в Добрич



Яндекс.Метрика