Трансфер на иновации в земеделието ще дискутират в Добрич

31.03.2014 г. 13:19:00 ч.
/
Трансфер на иновации в земеделието ще дискутират в Добрич
Информационна среща-семинар организират в Добрич на 2 април от 9.45 часа в конферентната зала на хотел „България" териториалният областен офис на Службата за съвети в земеделието и Русенски университет „Ангел Кънчев". Темата на семинара е „Подобряване на управленческите и производствени процеси в земеделието чрез трансфер на иновации", а основен лектор е проф. дтн Николай Найденов от Русенски университет. Регистрацията на участниците ще започне в 9.30 ч. Срещата е предвидена за регистрирани земеделски производители, но входът е свободен и биха могли да присъстват и граждани, които проявяват интерес към тематиката. Иновациите в земеделието са свързани с адаптиране на производствените и управленски системи от страна на земеделските стопани, за да повишат конкурентноспособността си, чрез въвеждането на нови или значително подобрени процеси, стоки или услуги.
За очакваните изисквания във връзка с подпомагане и изпълнение на проектите по мерките от новата Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г. от 12.30 часа ще говорят експерти от териториалния областен офис на НССЗ, а от 13.15 ч. ще бъде изнесена лекция за социалното и данъчно законодателство, приложимо в малките земеделски стопанства.


Коментирайте
Подобни новини
С 974 лв. средна заплата област Добрич е на 15-о място в България
С 974 лв. средна заплата област Добрич е на 15-о място в България
Заменят  линоловия  с олеинов  слънгоглед . От Кортева Агрисайънс са категорични, че новият хибрид не е  конюнктурна стока, която след 2 г.ще фалира (ВИДЕО)
Заменят линоловия с олеинов слънгоглед . От Кортева Агрисайънс са категорични, че новият хибрид не е конюнктурна стока, която след 2 г.ще фалира (ВИДЕО)
В Добрич бе открит новият технически център на „Бош Кар Сервиз” (ВИДЕО)
В Добрич бе открит новият технически център на „Бош Кар Сервиз” (ВИДЕО)
Веселин Банковски: Добрич и Северното Черноморие имат потенциал за целогодишен туризъм (ВИДЕО)
Веселин Банковски: Добрич и Северното Черноморие имат потенциал за целогодишен туризъм (ВИДЕО)Яндекс.Метрика