Трансфер на иновации в земеделието ще дискутират в Добрич

31.03.2014 г. 13:19:00 ч.
/
Трансфер на иновации в земеделието ще дискутират в Добрич
Информационна среща-семинар организират в Добрич на 2 април от 9.45 часа в конферентната зала на хотел „България" териториалният областен офис на Службата за съвети в земеделието и Русенски университет „Ангел Кънчев". Темата на семинара е „Подобряване на управленческите и производствени процеси в земеделието чрез трансфер на иновации", а основен лектор е проф. дтн Николай Найденов от Русенски университет. Регистрацията на участниците ще започне в 9.30 ч. Срещата е предвидена за регистрирани земеделски производители, но входът е свободен и биха могли да присъстват и граждани, които проявяват интерес към тематиката. Иновациите в земеделието са свързани с адаптиране на производствените и управленски системи от страна на земеделските стопани, за да повишат конкурентноспособността си, чрез въвеждането на нови или значително подобрени процеси, стоки или услуги.
За очакваните изисквания във връзка с подпомагане и изпълнение на проектите по мерките от новата Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г. от 12.30 часа ще говорят експерти от териториалния областен офис на НССЗ, а от 13.15 ч. ще бъде изнесена лекция за социалното и данъчно законодателство, приложимо в малките земеделски стопанства.


Коментирайте
Подобни новини
Няма работници за животновъдството, фермери привличат кадри от Молдова и Азербайджан  (ВИДЕО)
Няма работници за животновъдството, фермери привличат кадри от Молдова и Азербайджан (ВИДЕО)
„Кортева“ представи хибриди царевица и слънчоглед на фермерите от Добруджа (ВИДЕО)
„Кортева“ представи хибриди царевица и слънчоглед на фермерите от Добруджа (ВИДЕО)
Проф. Иван Киряков: Годината е много добра за изводи (ВИДЕО)
Проф. Иван Киряков: Годината е много добра за изводи (ВИДЕО)
Увеличават се случаите на резистентност към антибиотици заради прекомерната им употреба в птицевъдството (ВИДЕО)
Увеличават се случаите на резистентност към антибиотици заради прекомерната им употреба в птицевъдството (ВИДЕО)Яндекс.Метрика