Начало >Добруджа >Култура

Трета международна среща - практикум организира НЧ "Български искрици" в Добрич

26.06.2019 г. 09:52:22 ч.
/
Трета международна среща - практикум  организира НЧ "Български искрици" в Добрич
Трета международна среща - практикум организират в Добрич НЧ  "Български искрици, школата за изучаване на български занаяти, традиции и фолклор и АЕМО "Старият Добрич". Темата тази година е "България и Япония - мост между две култури, традиции и съвремие".
Срещата -практикум ще се проведе на 29 юни, събота, като началото ще бъде поставено в 11 часа с представяне на книгата "Уки  уки, Япония" на Юлияна Антонова-Мурата в Младежки център "Захари Стоянов".
В 12.30 часа ще бъде открита избожба и направена  демонстрация на български народни занаяти - дърворезба, керамика, тъкачество, както и демонстрация на изработка на икебана  от децата в НЧ "Български искрици", празнично обличане на кимоно.
В концертната програма ще се включат  гостите от Тараклия и с. Кайраклия (Република Молдова), гр. Татар Бунар )Украйна) , Силистра и Дулово.
Вечерта от 18.30 ч. в залата на Общински младежки център концерт ще изнесе Ансамбъл "Родолюбие" от Тараклия със специалното участие на Галина Дурмушлийска.
Организаторите от НЧ "Български искрици" правят уговорката, че поради прогнозата за дъждовно време, събитията са предвидени да се проведат в ОМЦ "Захари Стоянов, но ако времето е слънчево, то  те ще бъдат преместени в двора на АЕМО "Старият Добрич".

Коментирайте
Подобни новини
Заради икономии намаляват наполовина новите постановки на Кукления театър в Добрич
Заради икономии намаляват наполовина новите постановки на Кукления театър в Добрич
Кукленият театър открива сезона с "Вълкът и седемте козлета"
Кукленият театър открива сезона с "Вълкът и седемте козлета"
80 години отбелязва Народно читалище „Пробуда-1939” в кв. Рилци
80 години отбелязва Народно читалище „Пробуда-1939” в кв. Рилци
Библиотека "Дора Габе" съхранява ценната  „Златна книга за Златна Добруджа”  и предлага онлайн издание(ВИДЕО)
Библиотека "Дора Габе" съхранява ценната „Златна книга за Златна Добруджа” и предлага онлайн издание(ВИДЕО)Яндекс.Метрика