Трима заместник-министри в МРРБ, двама - в Министерството на транспорта и един на спорта

15.05.2021 г. 09:56:23 ч.
/
Трима заместник-министри в МРРБ, двама - в Министерството на транспорта и един на спорта
Трима заместник-министри са назначени в Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), двама – в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и един в Министерството на спорта. Това съобщи правителствената информационна служба.

Всички новоназначени не са публично известни лица, почти всички са държавни служители на различни нива в администрацията.

Министерство на регионалното развитие и благоустройството

На длъжността заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството са назначени Валентина Върбева, Тодор Стоянов и Тодор Анастасов. От поста е освободен Валентин Йовев.

Валентина Върбева е заемала длъжността заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството в служебното правителство на Огнян Герджиков през 2017 г. Тя е работила още в Министерството на финансите, Агенция "Пътна инфраструктура" и БДЖ. Притежава образователно-квалификационна степен "магистър" от Физическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски".

Тодор Стоянов е дългогодишен служител в МРРБ, като от 2011 г. досега е бил директор на дирекция "Държавна собственост". Завършил е Академията на МВР.

Тодор Анастасов е работил в Централната лаборатория по пътища и мостове. Има дългогодишен управленски опит, ръководи дружество за транспортни изследвания от 2008 г. досега. Магистър-инженер със специалност "Транспортно строителство" от УАСГ.

Министерство на транспорта

Две дами са назначени за заместник-министри на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Това са Нели Андреева и Христина Велинова. От този пост са освободени Андреана Атанасова, Ангел Попов и Велик Занчев.

Христина Велинова започва професионалната си кариера в Министерството на транспорта, като близо 10 години работи в Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация". От 2017 г. досега е съветник по европейски политики в държавното предприятие "Ръководство на въздушното движение". Магистър е по икономика от Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий". Притежава също образователно-квалификационна степен "магистър" от СУ "Св. Климент Охридски".

Нели Андреева от 2019 г. досега е заемала длъжността директор на дирекция "Стратегическо планиране и инвестиционни проекти" в държавното предприятие "Национална компания железопътна инфраструктура". Преди това, от 2012 г. е била главен експерт в Управляващия орган на оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014 г. – 2020 г. Притежава образователно-квалификационна степен "магистър" по специалността "Управление на проекти" от ВТУ "Тодор Каблешков" - София. Завършила е също така УНСС.

Министерството на младежта и спорта

За заместник-министър на младежта и спорта е назначен Валентин Гичев. От поста в министерството са освободени Николай Павлов и Стоян Андонов.

Валентин Гичев е заемал поста ръководител направление "Организация състезания" в Българската федерация по ски в периода 2006 г. - 2020 г. Бил е състезател по ски алпийски дисциплини в националния отбор от 1979 г. до 1987 г. Притежава образователно-квалификационна степен "магистър" от НСА.
Снимка:dobrudjabg.com
Източник:mediapool.bg

Коментирайте
Подобни новини
На първо четене: Либерализацията на пазара на ток се отлага с година
На първо четене: Либерализацията на пазара на ток се отлага с година
Бебета от Кюстендил са първите жертви на коклюш у нас
Бебета от Кюстендил са първите жертви на коклюш у нас
Росен Желязков забранил предизборни срещи в НС, Нинова му иска оставката
Росен Желязков забранил предизборни срещи в НС, Нинова му иска оставката
След срещата на Димитър Главчев и Радев: Няма новини, няма и указ
След срещата на Димитър Главчев и Радев: Няма новини, няма и указ



Яндекс.Метрика