Начало >Добруджа >Общество

Ученички от ЧОУ „Мария Монтесори” споделиха опит в разработване на мобилни приложения пред участници в младежко събитие

12.10.2018 г. 09:41:11 ч.
/
Ученички от ЧОУ „Мария Монтесори” споделиха  опит  в разработване на мобилни приложения пред участници в  младежко събитие
Соня Генова и Жанет Генова от Частно основно училище „Мария Монтесори“ – Добрич участваха в третото издание на „Музикален Хакатон“, организиран от ЕдуТехФлаг, като лектори. Пред многобройната публика двете момичета споделиха първите си стъпки в разработването на мобилни приложения и вдъхновиха младите участници да вярват още по-силно в мечтите си.  Събитието се проведе на 10 и 11 октомври в град Вършец с домакинството на най-голямото училище в града, СУ „Иван Вазов“.
Състезанието се организира от ЕдуТехФлаг в партньорство с Monthly Music Hackathon, New York City и има за цел да е източник на иновации в областта на музиката и технологиите. Мотото на 3-тото издание е „Очаквай НЕочакваното!“.
Единадесетгодишните сестри бяха най-младите участници в тазгодишното издание на инициативата. Те споделиха как се е зародила идеята за мобилно приложение и как малко по малко са стигнали до вече завършено приложение, което обхваща знания от всички учебни предмети от начален етап на образование.

Коментирайте
Подобни новини
Времето на 20 юни
Времето на 20 юни
Летен клуб „Усмивки” - място за учене и нови приятелства (ВИДЕО)
Летен клуб „Усмивки” - място за учене и нови приятелства (ВИДЕО)
Безплатен профилактичен преглед за рак на гърдата в Добрич
Безплатен профилактичен преглед за рак на гърдата в Добрич
Експерти: Поясите в Добруджа трябва да се стопанисват от лесовъдите в горските и ловни стопанства
Експерти: Поясите в Добруджа трябва да се стопанисват от лесовъдите в горските и ловни стопанстваЯндекс.Метрика