Начало >Добруджа >Общество

Ученички от ЧОУ „Мария Монтесори” споделиха опит в разработване на мобилни приложения пред участници в младежко събитие

12.10.2018 г. 09:41:11 ч.
/
Ученички от ЧОУ „Мария Монтесори” споделиха  опит  в разработване на мобилни приложения пред участници в  младежко събитие
Соня Генова и Жанет Генова от Частно основно училище „Мария Монтесори“ – Добрич участваха в третото издание на „Музикален Хакатон“, организиран от ЕдуТехФлаг, като лектори. Пред многобройната публика двете момичета споделиха първите си стъпки в разработването на мобилни приложения и вдъхновиха младите участници да вярват още по-силно в мечтите си.  Събитието се проведе на 10 и 11 октомври в град Вършец с домакинството на най-голямото училище в града, СУ „Иван Вазов“.
Състезанието се организира от ЕдуТехФлаг в партньорство с Monthly Music Hackathon, New York City и има за цел да е източник на иновации в областта на музиката и технологиите. Мотото на 3-тото издание е „Очаквай НЕочакваното!“.
Единадесетгодишните сестри бяха най-младите участници в тазгодишното издание на инициативата. Те споделиха как се е зародила идеята за мобилно приложение и как малко по малко са стигнали до вече завършено приложение, което обхваща знания от всички учебни предмети от начален етап на образование.

Коментирайте
Подобни новини
Прогноза за времето в сряда
Прогноза за времето в сряда
Още десет дни срок за експертно решение по делото на „Русгеоком БГ“
Още десет дни срок за експертно решение по делото на „Русгеоком БГ“
Д-р Груев: Работата на анестезиолога е отговорна, работим с натоварен график (ВИДЕО)
Д-р Груев: Работата на анестезиолога е отговорна, работим с натоварен график (ВИДЕО)
Ротари клуб ще пребоядиса тротоарни парапети в Добрич
Ротари клуб ще пребоядиса тротоарни парапети в ДобричЯндекс.Метрика