Начало >Добруджа >Общество

Ученици от Стожер опознават пътя на хляба до нашата трапеза

17.02.2017 г. 10:08:29 ч.
/
Ученици от Стожер опознават пътя на хляба до нашата трапеза
През изминалата седмица консултанти от Център за кариерно ориентиране - гр.Добрич гостуваха в ОУ „Христо Ботев“ с.Стожер. Те проведоха поредица от мероприятия с децата от начална степен на образование.
„Какъв е пътят на хляба до нашата трапеза?“ – бе една от основните теми за дискусии. Децата с ентусиазъм описваха етапите и последователността от дейностите, които човек трябва да извърши, за да „превърне“житеното зърно в хляб, назоваха имената на професиите, вземащи участие в този толкова важен процес,  обсъждаха необходимите качества, които трябва да притежават хората от тези професии, за да достигне вкусният хляб до нашата трапеза.
Учениците от първи и втори клас направиха първи опити за себепредставяне, попълвайки своите визитки „Зимни ръкавички“, а тези от трети и четвърти клас – визитки „Усмихнати Снежковци“.
Консултантите представиха  мултимедийни презентации, които провокира децата към обсъждане на познати и непознати, стари и нови, мъжки и женски професии, а също и към такива, за които се изисква сериозна подготовка. Малчуганите споделиха, кои са  най - харесваните  от тях професии и за коя професия мечтаят.
В края на срещите по стар български обичай всички деца опитаха от вкусната житена питка, която се бе „търкулнала“ в тяхното училище.
Център за кариерно ориентиране  - гр.Добрич работи по проект „Система за кариерно ориентиране в училищното образование“, финансиран от Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.
Източник:ИА ДОБРУДЖА

Коментирайте
Подобни новини
Зрелостниците от специалности в гимназия  Ломоносов получиха дипломите си
Зрелостниците от специалности в гимназия Ломоносов получиха дипломите си
На среща при областния управител обсъдиха мерки за осигуряване на безопасен  летен сезон в региона
На среща при областния управител обсъдиха мерки за осигуряване на безопасен летен сезон в региона
Времето на 27 юни
Времето на 27 юни
Димитър Димитров: Големи награди се връчват само, когато има необходимото ниво(ВИДЕО)
Димитър Димитров: Големи награди се връчват само, когато има необходимото ниво(ВИДЕО)Яндекс.Метрика