Начало >Добруджа >Общество

Учители от Добрич: Депутатите да изпълняват поетите ангажименти

27.03.2017 г. 10:45:22 ч.
/
Учители от Добрич: Депутатите да изпълняват поетите  ангажименти
Да се вслушват в думите и желанията на избирателите и да изпълняват поетите  ангажименти. Това искат педагозите в Добрич от бъдещите депутати. В анкета на радио „Добруджа  повечето  педагози  твърдят, че не се вълнуват от политическите процеси. Не са се срещали и с кандидати. А това, което виждат по телевизията, е една много агресивна кампания. Тя обаче по никакъв начин не променя  предварителния избор, казва Юлия Милкова - преподавател по биология.
Като представители на сферата на образованието, всички запитани биха поискали от бъдещите депутати по-голяма грижа и внимателно отношение към него, както и грижа за хората, които са ги избрали. „Те трябва да помислят повече и за общественото развитие, и за личностното, а не само за икономическото и политическото”, смята Ивелина Йовева- преподавател по маркетинг.
Според интервюираните, депутатите трябва да се вслушват в думите и желанията на  избирателите, както и да изпълняват поетите  ангажименти. „Няма първо и второ нещо. Всички неща, които бих искал от депутатите, са равнопоставени. Те са в областта на здравеопазването, образованието, да се прекрати корупцията, да се води адекватна външна политика на страната и да се наказват своевременно всички провинили се”, коментира още Юлия Милкова.
Що се отнася до един бъдещ диалог с новите народни избраници, в изразените мнения има надежда за такъв. Но той трябва да бъде иницииран и от гражданите, смятат учителите.
Съгласие в името на страната, а не съобразяване само с партийните и лични интереси. Да следят активно за изпълнението на своите предизборни обещания - това са съветите, които учителите  биха дали на бъдещите народни представители.
Снимка:veliko.info
Източник:ИА ДОБРУДЖА

Коментирайте
Подобни новини
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Времето в петък
Времето в петък
Издателство Клет България  провежда  информационно събитие  в Добрич
Издателство Клет България провежда информационно събитие в Добрич
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта  за ЕП и НС
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта за ЕП и НС



Яндекс.Метрика