Начало >Добруджа >Общество

Ултрамаратонецът Владимир Ставрев ще пристигне в Добрич тази вечер

08.08.2020 г. 11:25:38 ч.
/
Ултрамаратонецът Владимир Ставрев ще пристигне в Добрич тази вечер
Един от най-добрите ултрамаратонци на България в момента, Владимир Ставрев, прие предизвикателството  да пробяга пълната дистанция на близо 700-километровия маршрут “Дунав Ултра”. Начинанието носи името “Маратонът”, a каузата на прехода е да спомогне за популяризирането на нашия маршрут, заедно с общо над 100 населени места през/покрай които преминава той.

Днес маратонецът ще пристигне в Добрич около 20.00 часа, съобщи за радио Добруджа Борис Бегъмов, организатор на събитието. Около 11.30 се очаква Владимир Ставрев да пристигне в Силистра, където ще има тържествено посрещане и по-късно ще потегли за Добрич. Събитието е уникално  и очакваме такова посрещане , каза още организаторът.

Тази сутрин, в 8:15 ч., от района на речното пристанище на дунавското село Попина, ултрамаратонецът Владимир Ставрев тръгна за 6-тия пореден ден с бягане над 100 километра.През последните 5 дни той е пробягал общо над 540 километра. Трима от кметовете на община Сливо Поле, приветстваха вчера Влади по пътя му в адската жега с български знамена, изстудена вода и плодове.

 Днес около обяд е планирано ултрамаратонецът да достигне гр.Силистра, където в зоната на търговски комплекс “Центрум”, го очакват официални представители на града и местни жители. След спирката там, Ставрев се отправя към Добруджа в посока гр. Добрич.

 
Умората от натрупаните километри до момента, вече дава отражение върху тялото на Влади. Той обаче е твърдо решен да изпълни предизвикателството - да измине пълната дистанция на маршрута Дунав Ултра - общо 720 км. в рамките на 7 дни. Вярата в каузата на предизвикателството да популяризира маршрута Дунав Ултра и населените по него места - села и градове, го кара да се чувства уверен в действията си и го води да продължава напред.

 
КАМПАНИЯТА беше със старт на  3.8.2020 в с. Куделин, община Брегово и  може да бъде следена в реално време посредством GPS устройство, което  носи атлетът.
Въпреки успехите на Ставрев по време на маратонски състезания в и извън страната, до момента той не е изминавал толкова дълга обща дистанция в последователни дни.
 
За да поддържат духа на Владимир, на различни места по маршрута към него ще се присъединяват любители бегачи. Най-голямата подобна група се очаква да бъде преди и след гр .Русе, където бягането е силно популярен спорт, а връзката с Дунава – естествена.
 
В други градове и села вече също се готвят да го посрещнат, и да помагат с всички средства за успеха на неговата кауза.
 
По време на маратона Ставрев  носи в себе си специален GPS предавател, който дава  възможност да следим движението му на живо в интернет страницата, посветена на пробега. Също там ще можем да се потопим в атмосферата – за целта на всеки час ще бъдат публикувани снимки, буквално от мястото на събитието.

Крайната точка на пробега е с.Дуранкулак, община Шабла. 

ОЧАКВАЙТЕ ВИДЕО РЕПОРТАЖ!


 

Коментирайте
Подобни новини
На 102 години почина Славка Попова
На 102 години почина Славка Попова
Рисунки от областния етап на конкурса „С очите си видях бедата” са подредени в  Регионална библиотека ”Дора Габе”
Рисунки от областния етап на конкурса „С очите си видях бедата” са подредени в Регионална библиотека ”Дора Габе”
Времето на 18 април
Времето на 18 април
Подготовката за активния летен сезон в Кранево бе тема на работна среща при областния управител
Подготовката за активния летен сезон в Кранево бе тема на работна среща при областния управител



Яндекс.Метрика