Начало >Добруджа >Криминални

Условна присъда за шофьор, причинил по непредпазливост смърт при катастрофа в Тошевско

13.05.2019 г. 09:54:00 ч.
/
Условна присъда за шофьор, причинил по непредпазливост смърт при катастрофа в Тошевско
Окръжният съд в Добрич наложи условно наказание от 2 години „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок на подсъдим за причинена по непредпазливост смърт при катастрофа. Съдът лиши 25-годишния Е.Ф. от село Пристое, обл. Шумен и от право да управлява моторно превозно средство за срок от 3 години.
         Мъжът беше признат за виновен в това, че на 16 юли 2018г., при управление на лек автомобил, е нарушил правила за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на 33-годишен мъж.
         Тежкият инцидент е станал около 17.30 часа на кръстовището на пътя, свързващ Генерал Тошево и Балчик и пътя, който започва от околовръстния път на Добрич и свършва до село Сърнино, общ. Генерал Тошево. Подсъдимият шофирал с около 73 км/час, но тъй като слънцето го заслепявало не видял, че преди кръстовището има поставен знак „Стоп“ и навлязъл в него без да променя скоростта си и без да види, че по пътя с предимство се движи друг лек автомобил. Последвал удар между двете коли, при който били причинени сериозни травми на мъж, пътуващ на предната седалка до шофьора. Веднага след катастрофата подсъдимият оказал първа помощ на пострадалия, на мястото бил извикан и медицински екип, но въпреки положените усилия мъжът починал в линейката на път за болницата.
         В автомобила са пътували и две жени, едната от които при катастрофата е получила сравнително леки наранявания. Лека телесна повреда била причинена и на водача на другия автомобил – жена от село Дропла.
         Производството премина по реда на съкратеното съдебно следствие, като първоначално определеното наказание на подсъдимия беше редуцирано с една трета. Съдът приложи процедурата, след като мъжът призна изцяло вината си и изложените в обвинителния акт обстоятелства. В съдебната зала той многократно изрази съжаление за случилото се, като подчерта, че e бил много близък със загиналия.
         Постановената присъда подлежи на обжалване и протест в 15 - дневен срок пред Апелативен съд - Варна.
Източник:Пресцентър Окръжен съд

Коментирайте
Подобни новини
Мъж е бил обгазен при пожар в апартамент в Добрич
Мъж е бил обгазен при пожар в апартамент в Добрич
Млада жена е задържана за шофиране след употреба  на амфетамин и метамфетамин
Млада жена е задържана за шофиране след употреба на амфетамин и метамфетамин
Задържаха мъж за притежание на канабис и амфетамин
Задържаха мъж за притежание на канабис и амфетамин
Катастрофа между лека кола и мотоциклет по околовръстния път на Добрич
Катастрофа между лека кола и мотоциклет по околовръстния път на Добрич



Яндекс.Метрика