Начало >Добруджа >Регионални

Ути: Глобализмът е пагубен за кулинарията, затова фестивали като в Тошево са много ценни (ВИДЕО)

09.11.2018 г. 10:37:47 ч.
/
Ути: Глобализмът е пагубен за кулинарията, затова фестивали като в Тошево са много ценни (ВИДЕО)
Фестивалът на сармите и кюфтето е емблема за цяла Добруджа. Tук, близо до границата, определено се случват едни от най-вкусните събития от каузата, наречена „Вкусната България“. Подел съм я със сърцето и душата си, сподели за Медийна група „Добруджа” Ути Бъчваров, който за втора поредна година е главно действащо лице на празника на тошевци. По думите му, кметът Валентин Димитров е негов съратник във “Вкусната България“, защото такива малки патриотични рецепти и фестивали водят страната ни в правилна посока. Иначе всичко е в месомелачката на глобалността , категоричен е майсторът на гозбите и ТВ водещ. Според него глобализмът от гледна точка на кулинарията е нещо много страшно, защото приравнява рецепти и континенти, смачква ги в пет ястия и до там. Тук руската салата си е генералтошевска,  пърженото кюфте си е емблема , прави се по-различен начин, големият колос тук са сармите, изрежда Ути гозбите, които се правят на мегдана. При пътешествията си из страната той сочи тошевската сарма като нещо много различно от останалите и изключително вкусно.
Броят на  изпържените кюфтета и големината имат значение подсказва кулинарният гуру като не спира да се снима с домакините и да прави шоу от всяка подхвърлена дума и закачка.
Кметът на община Генерал Тошево бе неотлъчно до водещия на шоуто. Валентин Димитров в прекрасно настроение поздрави съгражданите. Направеното ще дарим за курбан на тошевци,  за здраве и берекет, изтъкна Димитров.

Репортаж на Севдалина Сарандева и Петър Петров
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Представят „Нарисувай ми дума” в Българево
Представят „Нарисувай ми дума” в Българево
Общинският съвет на  Добричка община  заседава извънредно (ВИДЕО)
Общинският съвет на Добричка община заседава извънредно (ВИДЕО)
Проектът за бюджет на община Каварна е в размер на 16 169 578 лв.
Проектът за бюджет на община Каварна е в размер на 16 169 578 лв.
 Бюджетът на Добричка община за  2019 г. е в размер на 23 206 695 лева
Бюджетът на Добричка община за 2019 г. е в размер на 23 206 695 леваЯндекс.Метрика