Утре учредяват Еко селище „Добрич” (ВИДЕО)

30.01.2017 г. 17:36:54 ч.
/ ИА Добруджа
Утре учредяват  Еко селище „Добрич” (ВИДЕО)
Учредително събрание на Еко селище „Добрич” ще се проведе утре (31 януари) от 18.00 часа в Частното училище „Леонардо да Винчи”. Идеята за създаването на дружеството с нестопанска цел е на инициативна група, в която влизат около 10 души. Идеята е от около 2 месеца. С доста хора сме водили разговори и идеята расте с всеки изминал ден, каза в интервю за МГ „Добруджа” Богдан Богдев.  Искаме да изградим една общност на територията на града, която да е оперативна, да има задачи и да ги изпълнява, каза още Богдев.
Целта на структурирането е да има и икономически аспект – подпомагането на целия регион, което ще става чрез еко практиките и еко производствата, коментира Момчил Радичков. Той обясни, че планират провеждането на кръгли маси, на които всеки да изказва идеите си и с какво може да се включи. Сред целите на инициативата е изграждането на къщичка от екоматериали в Добрич.
На предстоящите срещи, както и в разговори с общината ще стане ясно с какво можем да сме полезни като граждани, каза още Радичков.
По думите на Богдан Богдев създаването на Еко селище – Добрич  е част от една по-голяма идея – да направим Добруджа един по-чист район и известен със своята еко насоченост.  

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Как се бърка бетон?
Как се бърка бетон?
Не се очаква драстично поскъпване на българското море
Не се очаква драстично поскъпване на българското море
Оптимизирайте бизнеса си с Visa
Оптимизирайте бизнеса си с Visa
Земеделското министерство готви промени в Закона за арендата
Земеделското министерство готви промени в Закона за арендата



Яндекс.Метрика