Начало >Добруджа >Регионални

В Албена са с умерено оптимистични очаквания за лято 2018

13.03.2018 г. 12:52:20 ч.
/
В Албена са с умерено оптимистични очаквания за лято 2018
Докато миналата година отбелязахме много голям ръст на нощувките и приходите от нашата основна дейност, то тази година влизаме в един нормален ритъм и очакванията ни за сезон 2018 са умерено оптимистични, каза за радио „Добруджа” Димитър Тачев, зам.-директор „Маркетинг и продажби” в КК „Албена”. „Миналата година имаше много пренасочени туристи от дестинации като Турция, Тунис и Египет, а тази година очакваме да привлечем клиентелата, която е избрала конкретно България като дестинация. Очакванията ни са за положителен тренд - повече пристигнали гости на летище Варна и повече гости в Албена”, коментира той.
От комплекса изразяват надежда, че и през лято 2018 германските туристи ще се задържат като най-многобройната група. Миналата година те са съставлявали  33% от всички  гости, а очакванията за настоящата са цифрата да скочи нагоре с още около 5%. Целта ни е да задържим повече западноевропейски туристи, допълва Димитър Тачев.
Ръст се очаква и на гостите от Полша, Чехия, Скандинавските страни,  Франция, както и Великобритания, откъдето през това лято ще има повече полети до Варна.
Запазва се нивото на силен локален и румънски пазар.
Перлата на северното Черноморие отваря за Великденските празници своите висококатегорийни хотели – четири и пет звезди, сред които и   новия петзвезден „Paradise Blue”. Всички те ще предлагат all inclusive обслужване.
Продуктът за предстоящия летен сезон ще бъде осигурен както с българска, така и с вносна работна ръка, коментира Димитър Тачев. Търсим варианти за разнообразяване на структурата на работната сила, защото това е важно за туризма. Искаме да назначим повече хора от чужбина, каза той. През лятото в Албена ще се трудят и виетнамски работници. 
 
Снимка:www.nasamnatam.com

Коментирайте
Подобни новини
Каварна отбеляза 146 години от гибелта на Васил Левски
Каварна отбеляза 146 години от гибелта на Васил Левски
Метално сърце за капачки поставиха и в Шабла
Метално сърце за капачки поставиха и в Шабла
Община Каварна получи "Златен приз" на международната туристическа борса "Ваканция и СПА Експо"
Община Каварна получи "Златен приз" на международната туристическа борса "Ваканция и СПА Експо"
Община Генерал Тошево и музея в града представиха проектни предложения по програма „Черноморски басейн“ 2014-2020
Община Генерал Тошево и музея в града представиха проектни предложения по програма „Черноморски басейн“ 2014-2020Яндекс.Метрика