Начало >Добруджа >Общество

В Добрич е най-модерната лекоатлетическа писта в зала в България (ВИДЕО)

19.07.2019 г. 09:13:42 ч.
/
В Добрич е най-модерната лекоатлетическа писта в зала в България (ВИДЕО)
Пред финализиране е ремонтът на лекоатлетическото крило на зала „Добротица“ в Добрич. Това съобщи в предаването „Моят град“ на радио „Добруджа“ Пламен Папазов – директор на общинското предприятие „Спортни имоти“.

Изцяло е подменена настилката на пистата за бягане – за първи път от откриването на залата през 1984 г. Новата настилка е много качествена и очаквам тя също да издържи 30-35 години, отбеляза Пламен Папазов. Пистата е разчертана от лицензирана фирма от Чехия, за да може резултатите на нея да бъдат валидни за рекорди.

Трапът за дълъг скок също е изцяло подменен и вече е с по-големи размери, отговарящи на всички европейски изисквания и стандарти на Българска федерация по лека атлетика.

Извършват се довършителни дейности в сектора за тласкане на гюле, които ще приключат до дни. Вече е излята бетоновата настилка, която е със специални фибри, за да издържа на тежките удари. Предстои върху нея да бъдат поставени дюшеци, както и монтирането на кръга, от който ще се тласка. В процес на изграждане е допълнителна оградна решетка на сектора. Остава и поставянето на стенните изолационни панели.
„Добротица“ и „Асикс Арена“ в София, бившата „Фестивална“, са двете зали в България с кръгова лекоатлетическа писта, като смятам, че качеството на настилката при нас е по-добро, отбеляза директорът на ОП „Спортни имоти“. Той е получил уверение от изпълнителния директор на БФЛА Диян Драшков, че държавните първенства в зала ще се завърнат в Добрич от следващия сезон. В продължение на шест години всички национални шампионати по лека атлетика на закрито и международният турнир „Академик“ се провеждаха в зала „Добротица“.
Ще търсим проекти и за ремонт на съблекалните и за подмяна на осветлението в лекоатлетическото крило, добави Пламен Папазов.

По отношение на другата част от спортния комплекс – волейболната зала, той отбеляза, че е в много добро състояние. Тя е с нова настилка, отговаряща на международните изисквания и с изцяло подменени дограма и хидроизолации.

Преди 2 месеца стадион „Дружба“ прие 5 мача от Европейското първенство по футбол за девойки до 17 години. За да стане възможно домакинството на такъв значим международен форум, бе извършен основен ремонт на спортното съоръжение. Миналата година бяха поставени 3000 седалки с облегалки в сектора А, а през тази – още 1000 на централната трибуна на стадион „Дружба“ и двата съседни сектора. През миналата година бе изградена и автоматична поливна система, с която много се подобри качеството на тревното поле – защото се полива равномерно навсякъде, отбеляза Пламен Папазов.

Летните занимания по тенис с деца вече са приключили, но учениците от Добрич могат в периода от 15 юни до 15 септември да се включат в тренировките на Спортен клуб по лека атлетика „Добруджа“, който кани желаещите от 3 до 12 клас всеки ден между 8 и 11 часа пред зала „Добротица“. В нея пък в последния месец на ваканцията – от 15 август до 15 септември, от 8 до 9.30 часа ще се провеждат тренировки по баскетбол за деца, организирани от клуб „Добрич 93“, информира Пламен Папазов.

Той съобщи, че над 5000 са жителите на града, които активно се занимават със спорт. На гражданите и на клубовете базата се предоставя безвъзмездно от общината.

Състоянието на спортната база в Добрич в момента е много добро, защото през последните години в нея се инвестира от общината, Министерството на младежта и спорта, и БФС, отбеляза Пламен Папазов.

Репортаж на Димитър Узунов и Стефан Калев

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Времето в петък
Времето в петък
Издателство Клет България  провежда  информационно събитие  в Добрич
Издателство Клет България провежда информационно събитие в Добрич
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта  за ЕП и НС
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта за ЕП и НС



Яндекс.Метрика