Начало >Добруджа >Регионални

В рамките на проект до края на годината ще бъде обновен спортният комплекс в Шабла

14.08.2018 г. 09:53:51 ч.
/
В рамките на проект до края на годината ще бъде обновен спортният комплекс в Шабла
В рамките на проект до края на годината ще бъде обновен спортният комплекс в Шабла. Това стана ясно вчера на пресконференция за представяне на проекта “Безгранично здраве чрез спорт и сътрудничество – обединени в битката срещу заболяванията”, по програма INTERREG V-A Румъния-България 2014 – 2020, по който партньори на община Шабла са град Хършова и Румънската федерация по ойна (традиционна румънска игра, която се играе с топки и бухалка).
Кметът на община Шабла Мариян Жечев в съобщи, че е предвидено модернизирането на стадиона в град Хършова, а в Шабла се обновява спортната зала.
За основните дейности, очакваните резултати и строително-монтажните дейности говори Петър Атанасов – началник отдел „Европейски програми и икономическо развитие“, координатор по проекта.
Добрата новина, която той съобщи е, че една от залите в обновения комплекс ще бъде превърната в рехабилитационен център и предоставена за нуждите на потребителите на Центъра за социална рехабилитация и интеграция гр. Шабла.
Очаква се ремонтните дейности да приключат до 11 декември  тази година.
Гости от румънска страна бяха г-н Елена Маня – личен съветник на кмета на град Хършова и г-н Николае Добре – председател на Румънската федерация по ойна
Госпожа Маня разказа накратко за проекта и важността му за подобряването на здравословното състояние на населението на двете държави и представи екипа, който я придружава – представители на НПО, на градската болница в Хършова и други.
Г-н Николае Добре изрази готовността си за участие като партньор. Той каза, че ще работи играта ойна да стане спорт №1 в рамките на град Хършова и изрази желанието си да наблюдава играта народна топка при следващата си визита в гр. Шабла. Съответно делегати от нашата община да проследят мач на тяхната традиционна игра.
В края на пресконференцията, Мария Жечев съобщи, че предстои последен семинар и към тогавашна дата се надява да може да докладва за почти цялостното изпълнение на проекта.
Припомняме, на 11 юни т. г. стартира очакваният от шабленци ремонт на сградата на Спортния комплекс в Шабла.
Фирмата изпълнител е „ПАРСЕК ГРУП“ ЕООД, а стойността на договора за строително-монтажните работи е 949 489,38 лв. без ДДС.
Източник:Община Шабла

Коментирайте
Подобни новини
Културен афиш на община Каварна за Април – Май  2024 г.
Културен афиш на община Каварна за Април – Май 2024 г.
Добрички общински съвет ще заседава утре
Добрички общински съвет ще заседава утре
Министър Цоков награди първокласниците от Тервел, които намериха и предадоха в Полицията сума пари
Министър Цоков награди първокласниците от Тервел, които намериха и предадоха в Полицията сума пари
Фолклорният събор „Цветница” ще се проведе на 28 април в Генерал Тошево
Фолклорният събор „Цветница” ще се проведе на 28 април в Генерал Тошево



Яндекс.Метрика