Начало >Добруджа >Общество

В СУ „Димитър Талев“ откриха новата учебна година със собствен химн

17.09.2018 г. 12:54:16 ч.
/
В  СУ „Димитър Талев“ откриха новата учебна година със собствен химн
Ученици и учители  от СУ „Димитър Талев” пристъпиха училищния праг и поставиха началото на Новата учебна година. По традиция празничният ден започна в 9.00 ч. под звуците на химна на Република България. За пръв път талевци  откриват учебната година и със собствен химн, по стихове на Рада Обрешкова и музика на Зорница Станчева. Гости на тържеството бяха Камелия Койчева – председател на Комисията по образование, наука и младежки дейности към Общински съвет на Община град Добрич, майор Генади Генов – заместник-началник на Военно окръжие на Община град Добрич, Пламена Петкова – председател на Училищното настоятелство на СУ „Димитър Талев“, Иван Жечев – краевед и представителна група от Детски градини „Радост“ и „Първи юни“.   Поздравления към всички присъстващи ученици, учители, родители и гости поднесе Весела Панчева – директор на училището. Специални гости на откриването на учебната година бяха и партньори по международен проект „Моята Европа, моят живот, моето бъдеще“ от Полша, Португалия, Гърция, Хърватия и Румъния. Директорката на полското училище, Катажина Мациейчък, поздрави талевци за началото на учебна година и им пожела да продължават плодотворното си международно сътрудничесто чрез проектите на програма „Еразъм+“.
Най-вълнуващ бе празникът за първокласниците. Представител на тазгодишните дванадесетокласници подари на първолаците стилизиран ключ, с който да отворят вратата към познанието. А музикални и танцови изпълнения представиха мажоретния състав към училището и групата „Фолклорна въртележка“.
През настоящата учебна година ученици и учители от СУ „Димитър Талев” ще работят по международния проект „Популяризиране на изкуството”, финансиран от европейската програма Еразъм+ с 5 училища от 5 държави- Португалия, Полша, Словакия, Латвия и Естония. Проектътима за цел  да мотивира младите хора да използват различните изкуства като начин за себеизразяване и създаване на творческа учебна среда. Благодарение на  проекта „Учение, радост, развитие чрез четене“, който е във финалната си фаза, в двора на училището е изградена читалня на открито, където ученици и учители ще опознават нови книги и ще дискутират любимите си произведения на български и чужди автори. През настоящата учебна година талевци ще бъдат зарадвани с нов интерактивен кабинет по обществени науки, който ще посрещне нуждите на съвременните ученици за осъществяване на междупредметни връзки в урочната работа.

Коментирайте
Подобни новини
17-годишна англичанка е доброволец в РБ „Дора Габе” (ВИДЕО)
17-годишна англичанка е доброволец в РБ „Дора Габе” (ВИДЕО)
Времето в сряда
Времето в сряда
Семейство Станчеви – най-четящото семейство в Добрич (ВИДЕО)
Семейство Станчеви – най-четящото семейство в Добрич (ВИДЕО)
Областните етапи на състезанията "Млад огнеборец" и на "Защита при бедствия..." ще се проведат в Добрич
Областните етапи на състезанията "Млад огнеборец" и на "Защита при бедствия..." ще се проведат в Добрич



Яндекс.Метрика