В УЕФА спокойни, Евро 2020 ще се проведе догодина

22.05.2020 г. 09:46:43 ч.
/
В УЕФА спокойни, Евро 2020 ще се проведе догодина
Президентът на УЕФА Александър Чеферин очаква отложеното европейско първенство да се проведе по план догодина, сподели той за испанският вестник El Mundo.
Евро 2020, което трябваше да се състои в 12 града между юни и юли, беше отложено за 2021, след като новият коронавирус блокира световния спорт.
Чеферин каза миналата седмица, че има проблеми с три от домакините, докато подчерта, че тези опасения няма да попречат турнирът да се проведе. Говорейки за El Mundo, Чеферин остана уверен, че надпреварата ще се проведе през 2021.
"Да, бих заложил за това. Не виждам защо да не се проведе. Не смятам, че вирусът ще остане вечно. Ситуацията е сериозна, но се подобрява и сега сме по-внимателни. Знаем повече за вируса и за момента съм по-оптимистично настроен“, започна той за испанското издание.
Докато някои първенства, подобно на Бундеслигата, се завърнаха, а други вероятно ще ги последват, мачовете ще се играят при закрити врати за момента, а някои експерти предупредиха, че няма да бъде безопасно за привържениците да посещават стадионите, докато не бъде открита ваксина.

Въпреки това, Чеферин вярва, че скоро феновете отново ще могат да подкрепят любимите си отбори от трибуните.

"Не харесвам мрачните прогнози, според които ни чака втора, трета или пета вълна. Хората знаят, че един ден ще умрат, но нужно ли да сме толкова притеснени сега? Необходимо ли е да се всява страх? Не мисля".
"Готови сме да проведем Европейското и ще следваме препоръките на здравните власти. Абсолютно убеден съм, че добрият стар футбол с привърженици по стадионите ще се завърне скоро“, завърши оптимистично Чеферин.
Снимка:www.kotasport.com
Източник:Dnes.bg

Коментирайте
Подобни новини
78 жертви при взрива в Бейрут, ранените са над 4000
78 жертви при взрива в Бейрут, ранените са над 4000
ООН: Пандемията от COVID-19 влошава световните конфликти
ООН: Пандемията от COVID-19 влошава световните конфликти
Бившият испански крал Хуан Карлос напуска страната
Бившият испански крал Хуан Карлос напуска страната
В ОАЕ заработи първият ядрен реактор в арабския свят
В ОАЕ заработи първият ядрен реактор в арабския святЯндекс.Метрика