Ваканция в Иран с бивша кралица на красотата коства поста на норвежки министър

14.08.2018 г. 09:32:24 ч.
/
Ваканция в Иран с бивша кралица на красотата коства поста на норвежки министър
Норвежкият министър на риболова Пер Сандберг вчера беше принуден да подаде оставка, тъй като нарушил правилата за сигурност при частно посещение в Иран с бивша кралица на красотата от ирански произход, предаде "Франс прес".
През юли 58-годишният Сандберг, втори по ранг в антиимигрантската дясна Партия на прогреса, посетил Иран заедно с новата си 28-годишна приятелка, без да уведоми предварително премиерската канцелария. Освен това носел със себе си служебен мобилен телефон.
Норвежките служби за сигурност редовно цитират Иран като една от най-активните страни в областта на шпионажа наред с Китай и Русия.
Сандберг ще бъде заменен в правителството от своя съпартиец Харалд Том Несвик, съобщи премиерската канцелария.
Случаят се коментира от норвежките медии от две седмици и предизвиква критики както от опозицията, така и вътре в Партията на прогреса.
Подложен на натиск, Сандберг се извини, но това, изглежда, не беше достатъчно. В добавка беше установено, че той е нарушил протокола за сигурност и друг път - при посещение в Китай през май, когато пак носел служебния телефон със себе си.
Случаят е особено пикантен за медиите заради новата приятелка на Сандберг. Бахарех Летнес, бивша кралица на красотата, а днес - бизнес дама, е с 30 години по-млада от бившия министър. Молбата й за убежище в Норвегия е била отхвърлена три пъти, а самата Летнес била експулсирана, преди най-накрая да й бъде издадено разрешително за пребиваване на основание, че в Иран я заплашва брак по принуда.
Снимка:www.adressa.no
Източник:Dnevnik.bg

Коментирайте
Подобни новини
Евакуация в Западна Япония заради проливни дъждове
Евакуация в Западна Япония заради проливни дъждове
Украйна гласува за парламент
Украйна гласува за парламент
Вдигат таксите за теглене от банкомат в Гърция
Вдигат таксите за теглене от банкомат в Гърция
Нови космонавти на Международната космическа станция
Нови космонавти на Международната космическа станцияЯндекс.Метрика