Веселин Велев: Невъзможността за дългосрочно планиране е най-голямото предизвикателство пред „Неопърл България” (ВИДЕО)

04.01.2022 г. 16:47:12 ч.
/
Веселин Велев: Невъзможността за дългосрочно планиране е най-голямото предизвикателство пред „Неопърл  България” (ВИДЕО)
„Предизвикателствата пред бизнеса през настоящата година ще бъдат много, но  такива никога не са липсвали. Това са обстоятелствата и те ни карат да действаме по един или друг начин, според съответната дейност и целите, които си поставя всяка една фирма”. Това коментира в студиото на Медийна група „Добруджа” Веселин Велев – изпълнителен директор на „Неопърл България”.  По думите му най-голямото предизвикателство пред фирмата ще бъде невъзможността за правене на дългосрочни планове. „Плановете ни  в момента са по-скоро поставени цели, които се променят в  зависимост от ситуацията.  Бързата реакция съобразно променящата се обстановка е много важна”, казва той.
По думите му кризата в която живеем в момента не е нещо ново за бизнеса. „Кризи е имало и преди и ще има и в бъдеще, защото има външни фактори върху  които не може да се влияе и трябва  да се съобразим с тях”.  Той счита обаче, че е добре да се огледаме във вътрешните фактори, върху които може да се окаже въздействие.
Веселин Велев коментира още, че държавната подкрепа за бизнеса е временна и  в никакъв случай не решава проблемите  в дългосрочен план.
Драстично високата цена на енергоносителите засяга и фирмата, която той управлява. „Отражение ще има и върху нас, за това търсим и вътрешен ресурс  с който да компенсираме този проблем.  Цялата тежест е трудна за поемане от бизнеса и тя трябва да бъде преразпределена, което означава, че ще се прехвърли   и върху  крайните потребители”.
Производство в условия на Ковид - пандемия не е лесно. За тази цел в „Неопърл България” е изработен  вътрешен план с мерки за чието изпълнение строго се следи. „Няма как да останем незасегнати, но трябва да успеем да минимизираме  негативният  ефект от кризата, защото нашите поръчки са в голям обем и трудно бихме се справили в ситуацията”, коментира той. Над 65% от работещите във фирмата са ваксинирани или са преболедували  коронавирусната инфекция.

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Ето защо проактивните фирми използват еврофинансиране
Ето защо проактивните фирми използват еврофинансиране
Търсят се 27 000 работници за туристическия сезон на Черноморието
Търсят се 27 000 работници за туристическия сезон на Черноморието
Как се бърка бетон?
Как се бърка бетон?
Не се очаква драстично поскъпване на българското море
Не се очаква драстично поскъпване на българското море



Яндекс.Метрика