Начало >Добруджа >Общество

Вестник ГЛАС: Добрич – град на българската бойна слава

15.07.2018 г. 09:55:36 ч.
/
Вестник ГЛАС: Добрич – град на българската бойна слава
Може ли Добрич да бъде обявен за Град на българската бойна слава? Отговорът на този въпрос търсим в новия брой на вестник Седмичен ГЛАС, след като Общинският съвет даде съгласие кметът Йордан Йорданов да се обърне към президента, Народното събрание и Министерския съвет за издаване на указ за обявяването на Добрич за Град на българската бойна слава.
„Добричката епопея е сред най-величавите страници от българската история”, подчерта историкът Живко Марков.
„Опитваме се да намерим начина и законовото основание как да бъде обявен градът, тъй като подобен прецедент няма. В България няма градове с такъв статут. В момента подготвям документите, защото това ми беше възложено от председателството на Парламента. Убеден съм, че депутатите от всички политически сили ще ни подкрепят. Засега работим активно от ПП ГЕРБ, но съм убеден за подкрепата и на останалите колеги”, заяви народният представител Пламен Манушев.
И още от страниците на вестник ГЛАС:
- Спорът между таксиметрови шофьори и превозвачи може да остави Генерал Тошево без междуградски превоз. Каква е причината и какви са възможните решения – четете в новия брой на вестник ГЛАС.
- Прекъсването на пътните ремонти не трябва да притеснява хората, заяви в интервю за Медийна група „Добруджа” заместник-областният управител Красимир Николов, след като през миналата седмица министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков обяви, че ремонтите на отсечките Варна – Добрич и Добрич – Албена ще бъдат преустановени до есента. „ Тази мярка е по-скоро превантивна заради предстоящия интензивен трафик през летния сезон. Юли и август са месеците на отпуските и повечето хора пътуват”, обяви Николов.
- Интервю с популярния актьор Филип Аврамов, който заедно с група „Акага” и Оркестърът на Държавна опера – Варна, гостуват в Добрич на 16 юли със спектакъла „Опасен чар или С песните на Тодор Колев”. „Този концерт - спектакъл е един поглед към творчеството на един човек, който до голяма степен е образец за бъдещите поколения за това как се прави шоу, кино и песни”, заяви за радио „Добруджа” Филип Аврамов.
На спортната страница: Лека атлетика - Добрич защити реномето си на един от водещите лекоатлетически центрове в България по време на Националните шампионати за мъже и жени, момчета и момичета до 16 години, който се проведе през миналия уикенд на стадион „Васил Левски” в София.
След отличното представяне на атлетите, нашият град ще има четирима представители на Балканското първенство по лека атлетика, което ще се проведе в края на седмицата в Стара Загора.
И още във вестник Седмичен ГЛАС: най-актуалните малки обяви, полезна информация, културен афиш, забавни страници, седмичен хороскоп, ТВ програма, седмична прогноза за времето.
 

Коментирайте
Подобни новини
Прогноза за времето в петък
Прогноза за времето в петък
ОИЦ-Добрич се включи в провелата се днес трудова борса в сферата на туризма
ОИЦ-Добрич се включи в провелата се днес трудова борса в сферата на туризма
Ученици от Добрич се запознаха с трудовите правоотношения по време на лекция в Окръжен съд
Ученици от Добрич се запознаха с трудовите правоотношения по време на лекция в Окръжен съд
50 фирми на „Пчеломания” от днес до събота в Добрич (ВИДЕО)
50 фирми на „Пчеломания” от днес до събота в Добрич (ВИДЕО)



Яндекс.Метрика