Начало >Добруджа >Общество

Вестник ГЛАС: Добрич сред областите с най-лошо състояние на пешеходните пътеки

12.08.2018 г. 16:01:02 ч.
/ ИА Добруджа
Вестник ГЛАС: Добрич сред областите с най-лошо състояние на пешеходните пътеки
Добрич е сред областите с най-лошо състояние на пешеходните пътеки. Това показва цялостното обследване на всички пешеходни пътеки, което служители на КАТ „Пътна полиция” извършиха по нареждане на главния прокурор. Данните изнесе главен инспектор Жулиян Минев - началник сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР – Добрич, по време на заседанието на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата, което се проведе в началото на този месец в Областна управа.
„Доста пешеходни пътеки имаме в противоречие с наредбата. До края на август всички пешеходни пътеки, при които има установени нередности, трябва отново да бъдат обследвани и да се вземат мерки за тяхното привеждане във вид, според изискванията на нормативната база”, посочи началникът на КАТ.
„Трябва много от пътеките да бъдат премахнати. Най-лошото е, че когато има пешеходна пътека, водачът се заблуждава и си мисли, че другата ще е поне на 200 метра, а тя е на 20 метра. Това е недопустимо! По закон е така – на 250 метра разстояние може да има друга пешеходна пътека”, посочва общинският съветник Иван Тонев - дългогодишен експерт по транспорта в Община Добрич. Той даде за пример бул. „Трети март”, където на разстояние около 100 метра има пет пешеходни пътеки.
И още от темите и заглавията от новия брой на вестник Седмичен ГЛАС:
- До къде стигнаха дейностите и какво предстои по водния цикъл на Добрич
- Липсата на достатъчно педиатри е в основата на проблемите с пациентите, отчита  д-р Марияна Москова, която бе нападната по време на дежурство от родител на 6-годишно дете
- Интервю с една от най-обичаните ни естрадни певици Кристина Димитрова, която за поредна година гостува в Добрич
- Деца от Добрич представиха достойно България на фестивал в Китай
- Пътят за Албена ще види нов асфалт не по-рано от 2019-а
- Преместват стоянката за таксита в Генерал Тошево, която бе в основата на преустановеното обслужване на част от междуселищните линии
- Как премина и кои бяха наградените в поредното издание на Деня на градинаря в Одринци
- Правителството отпусна 1 млн. лева на Крушари и Тервел
На спортната страница: Левски привлече един от големите таланти на волейболния Добруджа 07 Дамян Колев. Как се чувства в новия си тим Дъмбата и какво е лично Владо Николов да те пожелае в отбора си, може да прочетете в интервюто с Дамян Колев.
И още във вестник Седмичен ГЛАС: най-актуалните малки обяви, полезна информация, културен афиш, забавни страници, седмичен хороскоп, ТВ програма, седмична прогноза за времето.
 

Коментирайте
Подобни новини
Заради ПТП е ограничено движението по пътя Добрич - Варна в района на Любен Каравелово
Заради ПТП е ограничено движението по пътя Добрич - Варна в района на Любен Каравелово
Жълт код за валежи е обявен за шест области на страната, сред тях и Добрич
Жълт код за валежи е обявен за шест области на страната, сред тях и Добрич
Адреси с аварии във ВиК в област Добрич
Адреси с аварии във ВиК в област Добрич
На 102 години почина Славка Попова
На 102 години почина Славка Попова



Яндекс.Метрика